Pysselprojekt


Alltid när hösten kommer så blir jag så otroligt sugen på att pyssla, pyssla med allt. Plantera nya hörstkrukor, göra äppelpaj, göra om hemma och framförallt virka eller sy något nytt. Var och handlade lite mat häromdagen och vid kassan finns en hylla med en massa roliga garner. Så fyra nystan olivgrönt garn fick följa med mig hem. Har nu börjar på min halsduk som jag virkar som en tub. Tycker den fallar mycket snyggare och sedan slipper man tamparna som hänger och slänger och som alltid är ivägen. Framförallt i mitt yrke, gånger man haft en vanlig halsduk har man med sig både det ena och andra med sig hem såsom grenar, mossa, prislappar och diverse annat skit som hakar sig fast... Så en tub passar mig bättre.

Så när det nu finns en ledig stund så virkar jag så det glöder... Får väl se hur den blir, men kul är det iallafall!









När knoppar brister


H O Y A 

eller

P O R S L I N S B L O M M A









Ekonomiskt oberoende...


Katter har verkligen en tendens att kunna sova på dom mest udda platser. Här har min Noa gått och lagt sig i papperspåsen uppepå räkningspärmen. Och aldrig har väl någon sovit så gott och avslappnat på en pärm full av räkningar...






Gula löv = höst


Så här höstigt var det utanför butiken härom dagen precis innan stängning. Kallt, mörkt, blåsigt och löv som virvlade omkring och bildade drivor. Hua, stängd dörr och en kopp varmt te - det blir vardagen nu.






Nejlika


Nejlikor är en underskattad blomma. Det är så många som tycker att det är en riktig pensionärsblomma. Men så mycket coola färger och utföranden som det finns så tycker jag snarare tvärtom. Och en mer hållbar blomma får man nog leta efter. Kolla på den här varianten som finns i butiken nu, är den inte läcker?






Blue Man Group


Har ju glömt att berätta att konserten var en riktigt positiv överraskning! Otroligt rolig och underhållande. Så är ni sugna på att gå, tveka inte!





Lite bröllopsinspiration...


Bjuder på lite vackra bilder som går i lila. Vacker färg nu när hösten kryper närmare. Visst!?







Trevlig helg!


Vill bara önska er alla en riktigt trevlig helg! Själv ska jag upp till Stockholm och gå på konsert, "Blue Man Group" Ska bli kul och se dom live. Tyckte dom var riktigt bra det lilla man såg av dom på Melodifestivalen.

Njut av ledigheten!





Nertera


Visst är den cool! En riktig liten snygging. Precis fullproppad med oranga små bär.
Får jag lov att presentera...

N E R T E R A

 



Roligt uppdrag


Ibland kommer det in lite mer udda updrag. Som idag, ett kort till en liten tjej som ska döpas på lördag. Efter lite knep och knåp så blev det det här kortet.








Förtjusning







Paketlyx


Visst är det kul att få paket! Och extra kul är det om man ser att det är lagt lite extra kärlek på inslagningen. Det tycker iallafall jag... Så därför är jag alltid noga med att göra något lite extra på varje paket som lämnar butiken. Snyggt ska det va'!





Krans



Är precis färdig med höstens första krans. Jag tycker att det är kul att blanda massor med olika material och strukturer hej vilt. Det ger liv och ser lite busigt ut, allt behöver inte alltid vara så perfekt. Just i den här kransen har jag blandat vit och lila ljung, mossa, lammöron, hortensia, eucalyptusblad, brudslöja, silvertrassel och lite ruscus.

Att binda krans är väldigt enkelt och alla kan göra det. Med lite tålamod och fantasi så fixar du din egen krans, jag lovar!



Det här behöver du...

Kransstomme (finns i de flesta blomsteraffärer)
Bindtråd
Ståltråd
Material till att göra kransen av

Så här gör du...

Börja med att fästa bindtråden med en märla på baksidan av kransstommen.
Klipp små buketter av det material som du vill använda i kransen. Börja lägga små buketter runt kransstommen och vira runt med bindtråden så att buketterna sitter fast.



Fortsätt att lägga nästa varv av buketter nedanför den första raden. Vira om med bindtråd igen. Upprepa likadant och var noga med att stjälkarna inte syns och att du har ett jämt avstånd mellan varven och raderna så att du inte bygger kransen på höjden.

När du väl har täckt kransstommen och kommer runt till stället du började på så är det bara att lirka in det sista materialet så att du får ett snyggt avslut. Dra åt bindtråden så att det sitter ordentligt, tråden ska hållas spänd hela tiden när du binder kransen. Gör en märla av ståltråd och klipp av bindtråden och fäst i märlan. Tryck i den i stommen och vips så är kransen klar!

Tada!






Calla


Jag vet att jag har skrivit om det förut men visst är det trevligt med lite färska blommor på toaletten. Tycker alltid att det ger ett fräscht intryck. Nu står tre ståtliga callor hemma. Så hållbara blommor, och så snygga!






Stilleben


Av pumpor i olika storlekar och vanlig grön mossa har jag gjort ett stilleben på ett gammalt postskåp som faktiskt ursprungligen kommer från Gryt. Enkelt, höstigt och med lite levande ljus blir det ett vackert blickfång. Varför inte dekorera sin trapp eller entré på samma sätt?!







Lite ögongodis


Har så mycket vackra snittblommor i kylen just nu. Hortensia, maffiga rosor, stora chrystanthemum i mustiga färger och massor med annat fint. Här är ett axplock...











 


Herr Kantarell


Vilken härlig helg! God mat, gott vin, sovmorgon och framförallt ett rejält tillskott med svamp efter en tur ut i svampskogen. Fler sådana här "må-bra" helger skulle man ha.




Trattkantareller     Kantareller     Svart trumpetsvamp




Klubbat


Nu har dom efterlängtade och mycket goda klubborna kommit in igen. Massor med nya goda smaker. Och, ja, jag kan motvilligt erkänna att det är ganska farligt att ha dom i butiken, för min egen del alltså...



   




A-C!



Förra veckan kom en god vän förbi och hälsade på. Det var ingen mindre än Anna-Carin som kom. Hon är en fantastiskt duktig konstnär och till min stora glädje så hade hon en bricka med sig som hon själv har målat motivet på. Har genast blivit en ny favorit i bricksamlingen! Är "såld" på hennes fina fisktavlor och är ni nyfikna så gå in och titta själva på hennes sida.  





Nybakad bebis...


Igår kväll hade jag tjejkväll hemma hos mig. Och till allas våran glädje kom lilla Liv även på besök, endast fyra dagar gammal och som snabbt blev kvällens mittpunkt. Så söt, så liten och så färsk bebis har jag nog aldrig sett förut.


L I V





 


Och nybakade scones



Ganska enkelt blev det med nybakade scones och te. Massor med tända ljus och härliga vänner. Tack för att ni kom alla!





Provade ett nytt recept på scones med hallon och choklad.

Vill ni prova så kommer receptet här...

Ingredienser

 8 dl vetemjöl
 0.5 tsk salt
 1.5 tsk bakpulver
 0.5 dl råsocker
 125 g kallt smör
1 ägg
 2 dl mjölk
 100 g hackad mörk choklad 70%
 150 g frysta hallon
Vispat ägg och råsocker till pensling

Ps, se till att hallonen är frysta när du blandar ner dom i smeten, annars blir det sylt...

Gör så här

1. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, socker i en bunke.

2. Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna.

3. Vispa samman ägg och mjölk och hacka chokladen i små bitar.

4. Blanda vätskan och chokladen i de torra ingredienserna till en deg.

5. Blanda försiktigt i de frysta hallonen utan att de går sönder.

6. Platta ut degen till cirka 3 cm tjock på mjölat bakbord och stansa ut runda scones eller skär i trekantiga bitar.

7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och strö över lite råsocker.

8. Bakas i ugn 250 grader till gyllene färg, cirka 10 minuter.


Det är Leilas recept och kommer från recept.nu

Lycka till!



Trötta tussar


Konsten att kunna koppla av har dom verkligen...



Korgen blev Max favoritställe när det vackra fårskinnet togs bort...



Kundkväll


Måste passa på att tacka alla kunder som kom på vår "öppetkväll" i torsdags. Lyckat, gott och alltid lika trevligt.
Och för Er som inte kunde komma denna gång så lovar jag att det blir fler tillfällen!






 


Ljuva Lilja


Har nu en stor bukett liljor står på tv-bänken här hemma och jag kan lova att det dofta underbart i hela huset. Nu är dom i stort sett fullt utslagna och vilken prakt! Titta bara!







S T H L M


Är nyligen hemkommen från en trevlig helg i vår vackra huvudstad. Ett besök hos syster och lite shopping gjorde gott. Alltid trevligt att även ha med lite fina blomster och den här gången fick en bukett med ljuslila rosor följa med.





 


Asterbukett


Astrar i alla möjliga färger. Fina effektfulla blommor som även är väldigt prisvärda. Så frossa nu när dom finns!





Ljung


Nu har all ljung kommit till höstsäsongens krukor. Massor med olika sorter, storlekar och färger. Hemma har jag nu två stora krukor med en variant som är lite mer yvig och vildvuxen än dom vanliga. Riktigt fin! Och tillsammans med Chokladblomman och Buxbommen som stått ute under sommaren blir det en fin lite mer sensommarkomposition. Dom riktiga höstplanteringarna får komma lite senare.





Underbara lördag


Vilken dag! Solen skiner och det är snart helg även för min del. En inredningstidning, en kopp te och kanske att det även går åt en filt, för när jag kommer hem så ska jag banne mig njuta av solen på verandan. Fräknarna är ju nästan helt borta och då är det bara september...

Bjuder er på lite inspirerande inredning från Sköna Hem. Titta och njut.






Enkla vita och beiga nyanser med inslag av mörka trädetaljer. Lägg även märke till dom fina Buxbomsbollarna som verkligen blir en detalj i sig med sina slitna lerkrukor i olika storlekar. Riktigt snyggt.



Ett hjärta av rosor


Ett fantastiskt vackert hjärta bestält till en sista stund. Det är begravning och just ett hjärta tycker jag blir väldigt personligt och på plats gör det sig alltid väldigt bra tillsammans med andra dekorationer.







Kronärtskocka på G


Nu slår den snart ut!






RSS 2.0