Sommarstuga


Helt spontant och otippat har vi blivit med sommarstuga. Känns så overkligt, jag kan inte riktigt tro att det faktiskt är ett ställe där jag kommer att sitta vid bryggan och doppa fötterna i sjön. Ett fantastiskt sommarställe som bara tar åtta minuter att åka till från Norrköping. Omgärdat av stora ekar och hästhagar står nu ett torp och vänar på att få nytt liv i sig. Lycka!!

Tänk så bra det kan bli nu när jag snart ska flytta från huset. Plötsligt har jag en ny trädgård att sätta spaden i. Och ett framtida projekt där eventuellt ett permanentboende kan byggas. Lovely!

Välkommen till "Fiskartorpet"

"Det är få förunnat att ha en egen strandkant.
Men om du tillhör den lyckliga skaran, blir din strandkant ännu mer lockande med en fin träbrygga."
Amerikanska muffins

  

Provade det här receptet på amerikanska muffins. Blev riktigt fluffiga och goda, inte så söta som många andra recpet blir. Jag stoppade ner mandelchoklad men det går ju att ta vad man har. Varför inte lite färska hallon eller Dumle.. 


6 st stora muffins


4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g mörk eller ljus choklad efter smak
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja
Sätt ugnen på 175°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för Amerikanska muffins. Fyll dem lite mer än hälften. Ställ på stora chokladbitar på högkant och tryck ner dem lite, lite försiktigt så att inte all choklad hamnar i botten utan i mitten när muffinsarna gräddas (det sjunker ner). Grädda 20-25 minuter i mitten av ugnen, om du använder små muffinsformar ca 15 minuter.Lycka till!!RSS 2.0