Kontrakt är skrivet!!!


Nu är det klart! Jag och min goda vän och tidigare arbetskamrat har skrivit kontrakt med Ingelsta shopping. I februari öppnar vi Norrköpings förmodligen häftigaste och snyggaste blomsterbutik. Mitt i gallerian ska vi bygga upp något utöver det vanliga. En unik byggnation i bästa affärsläge.

Pirrigt, spännande, efterlängtat och riktigt riktigt kul. Jag och Catarinya hälsar er alla varmt välkomna!!


 Pumpa


Snart är det allahelgona. En vacker helg där kyrkogårdarna fylls av lyktor, dekorationer och levande ljus. 

 


Samma helg firas Halloween som ursprungligen kommer från Irland. Idag förknippar vi nog den mest med USA och barn som går runt och ställer frågan "trick or treat".

Att göra lyktor av pumpor hör ju också helgen till. Kanske ska ta och inspireras av den här bilden i år.. Var bara tvungen att visa er, en kul idé, dock ej så roligt att ha på sin egen trapp kanske.


Allas


Den här veckan är det ett reportage i tidningen Allas. Måste säga att det känns som att man sett  bilderna om och om igen, men kul iallafall. Bjuder er på ett smakprov..

Ni får ursäkta kvaliteten på bilderna, har fotat direkt ur tidningen.
Tidningen finns i butik veckan ut om ni är sugna på att läsa all text och se bilderna igen.Höstiga arrangemang


Perfekt att gå ut och bara plocka av vad som finns. Nypon, kastanjer, vackra löv, svamp, mossa, ja allt du kan tänka dig. Låt fantasin flöda och skapa något naturligt och vackert. Här kommer två förslag på dekorationer som är ytterst enkelt och i stort sett helt gratis.

Det första arrangemanget är i en kruka från Olsson & Jensen. Här har jag plockat ganska mycket grenar som jag bara stuckit ner lite oregelbundet direkt i krukan. Av grenarna bildas ett bra stöd för att sedan sticka i vad man har tillgång till. Jag har tagit lönnlöv, äpplen, mossa, ljung, nypon och även ett par blommor som jag hade kvar från en bukett hemma.


Nästa dekoration blev resultatet av en promenad i skogen. Mossa, svamp, asplöv, bark, rönnbär, kastanj och lite små pumpor och blommor från landet.

Jag började med att lägga ut mossan i en sträng längst med bordet. Därefter fyllde jag successivt på med de material som jag plockat i skogen och i landet. Tre passande ljuskoppar fick även vara med, trevligt att tända när det blir lite mörkt och framhäver även dom vackra färgerna i löv och rönn.

Tänk på att lägga lite gladpack under mossan om den är blöt...Höst


Måste visa er hur vacker vägen är ut till Fiskartorpet. En lååång allé löper nästan enda fram till huset. Kan bara tänka mig hur många olika skiftningar den här allén kommer att bjuda på under årets alla årstider. Så vackert!

Nu i höstskrud


BlickfångHar sagt det förut men det är värt att upprepas. Blir man inte himla glad av lite färska blommor i hemmet? Jo, det blir iallafall jag. Det behöver inte vara mycket, en enkel solitär i en vas. Eller som jag har gjort här, två effektfulla röda stjälkar. Så snyggt! 


 


RSS 2.0