Nyårsblomma



Ett trevligt arrangemang i den här ljuslyktan från Miljögården. Lite vita och limefärgade blommor och ett ljus som lyser upp i vintermörkret.







Vitt ljust och fräscht


Konstigt det är det här med julen ändå. Man pyntar och pysslar och tycker att det är hur mysigt som helst. Godis och julbak, gran och krans, julgardinerna hängs upp, kuddar sys och julmusiken står på repeat och den är lika bra även om samma cd spelas för tionde året i rad...

Den 25:e när man vaknar upp så står julpynt och pyssel en nästan en upp i halsen. Då ska allt det röda ut och fort in med det vita och ljusa nyanserna. Julen är avklarad och julmaten som fartfarande ligger som ett lock ska man än en gång lova träna bort det kommande året.

Idag är det sista dagen, inte många timmar kvar nu, på år 2010. Jag hoppas ni alla får ett riktigt trevligt slut och ett gott nytt 2011. Tack alla kunder för det här året, vi ses igen nästa.

GOTT NYTT ÅR

önskar Linneas Blommande Värld





Veckans toablomma


En ljust lila hyacint står nu på toaletten hemma hos mig. Enkelt, vackert och stilfullt. Doftar gör den också.







...


Oj oj, dagarna bara rusar iväg. Det här inlägget skulle ju ha kommit för tre dagar sedan. Men bättre sent än aldrig...





Oj vilken dag...


Idag må ni tro att det har gått undan. Full rulle, och det känns nästan som att alla varor är borta på en sekund. Vi rent ut sagt öser ut planteringar. Nu när jag sitter här och skriver och tittar på mina händer så inser jag att några vackra naglar eller fingrar kommer man aldrig kunna ha i det här yrket. Självsprickor som värker och jord som inte går att tvätta bort. Det sitter liksom innanför huden på något vis. Men sådana här dagar då allt bara flyter så struntar jag i att mina händer ser ut som en karls...

Imorgon gäller det! Bästa dagen på hela året och vet ni...jag är frisk! Jag står på fortfarande på benen och jag tror minsann att jag kommer att bryta den elaka trenden att vara sjuk (peppar peppar).

Imorgon har vi öppet till klockan sju så att alla ska hinna med lite extra julshopping. Så det blir en lång dag då jag klockan fem på morgonen ska in till Norrpan och handla mer godbitar att fylla butiken med. 

Gjorde klart en beställning precis innan hemgång ikväll. En stor plantering med min favorit, julrosen. Här i ett lila utförande. Vackert!




 



I mitt fönster


Hemma i mitt fönster just nu. Nyinköpt ljushus från Inredet och en liten cyklamen som sedan i höstas väntat på att blomma. Köpte knölarna när jag var på Zetas och jag har tålmodigt väntat och längtat efter att få se lilla blomman spricka fram. Men nu, som en julklapp har den slagt ut. Näpen och skir, ensam uppkommen ur en tillsynes brun sten. Livskraft!







Nu håller vi tummarna...


Peppar peppar så står jag fortfarande på benen. Och jag kan lova att jag nu faktiskt håller tummarna för att det inte ska bli tredje gången gillt... För de två senaste åren har det som absolut inte får hända hänt. Jag har blivit magsjuk den 22/12!!! Absoluta skräcken för en florist och egenföretagare. För som ni säkert förstår så är julen den absoluta höjdpunkten försäljningsmässigt. Som tur är så har förberedelserna varit bra och självklart har jag haft superduktiga tjejer som jobbat ännu hårdare då jag legat dubbelvikt hemma. Men i år kommer jag jobba imorgon, nästa dag och julafton....JAG LOVAR!!!

Idag har vi haft hårdkörning på Linneas Blommande Värld. Planterat mängder av fina julplanteringar och med jordiga händer samtidigt ätit massa godsaker. För i huset som jag har butiken i bor en riktigt gullig dam som gärna förser mig och mina kollegor med kakor, och hemstöpta ljus. Hon har även sett till att min bil är borstad dom dagar det har kommit mycket snö. En riktig pärla, en sån där person som förgyller ens dag flera gånger om.

Tack Ulla för leveransen idag...





Nu är det många anställda som ska tacka chefer och vise versa. Den här beställningen kom in igår och visst är det ett trevligt sätt att önska God Jul och Gott Nytt År på!?










Amaryllis de lux


Just nu har jag ett par helt fantastiska amaryllis står i två enkla vaser i hallen precis när man kommer in genom ytterdörren. Kan man få ett trevligare välkomnande... Ståtliga, vackra och livskraftiga!
Voila!







Jordnötspuffar


Har gjort ett helt fantastiskt gott julgodis. Inte nyttigt alls, men jul är det ju bara en gång om året... Receptet kommer från Linda och jag lovar, ni blir inte besvikna om ni gör dom här små rackarna.





Recept


Ca 30-40 bitar

170g jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl socker
9 dl rispuffar
200g mjölkchoklad
1-2 dl salta jordnötter

Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en stor kastrull. Sjud tills sockret smält och rör om. Häll i rispuffarna och rör om ordentligt.
Lägg bakplåtspapper i en form ca 20x30 cm.
Fördela puffsmeten i formen och platta till så hela botten täcks.
Smält chokladen och bred ut den över kakan.
Hacka jordnötter och strö över chokladen.
Ställ kakan i kylen och låt chokladen stelna. Skär sedan i lagom stora bitar.

Mums fillibabba!



Lovely anemon


Anemon var temat på årets blommor till Nobelfesten. Många anemoner enkelt nedstuckna i glasrör som bildade olika formationer på borden. Snyggt!

Här hemma var jag ju självklart också tvungen att få lite "Nobelfeeling" så anemonerna är nu på plats!









Plantera mera


Plantera, plantera, plantera. Ja, nu är det verkligen en enda sak som gäller - att se till att butiken är maxad med fina julplanteringar. Är ju lite emot dom traditionella "korgarna" med en mängd olika blommor som varken matchar eller funkar rent vattningsmässigt ihop. Så varför inte ge bort en sådan här?






 


SNÖ



Nyhemkommet från SNÖ. Snygga halsband, armband och örhängen i samma serie. Halsbanden är en enkel kedja, finns både kort och lång, med en hängande kula av strass. Örhängena finns både i ring, liten kula och stor kula. Snyggt till jul och nyår.







Enkelhet


Tycker nästan alltid att det enkla är det vackra, det behövs inte alltid pynt med tomtar, glitter och andra saker i planteringarna.
Lite mossa i en vacker kruka och ett ljus. Enklet snyggt och en kruka som är användbar även efter jul.





Maffig julkrans



En stor krans att hänga på den öppna spisen. Den här har jag gjort i mjuken, silvergran, järnek, skimmia. Har i efterhand stuckit i ingrid marie äpplen och stora kottar. Maffigt!






Ingrid Marie äpplen är för övrigt något som jag gärna dekorerar hemmet med till jul. Pynt kan ju faktiskt vara ätbara saker med. I fönstret har jag ställt ett fat med äpplen och granatäpplen tillsammans med en vit julstjärna.





Juldukning

En helt fantastisk juldukning, eller hur! Vita amaryllis på snitt och skira liljekonvaljer. Lägg även märke till amaryllisen som de hängt upp och ner i fönstren tillsammans med rankor av murgröna.

Vackert!





Telefonförsäljare...


JAG BLIR GALEN!

Nu i juletider när man har som mest att göra så ringer det i ett... Och nu menar jag inte att det ringer kunder hela tiden för det får det gärna göra men jag vet inte hur många samtal jag har fått från envisa telefonförsäljare. Fula är dom också. Dom vet precis hur dom ska formulera sig för att man ska trilla dit. Förra veckan blev jag lurad av ett företag som heter 121.nu (till er företagare som inte ska gå på samma miss som jag). "-Vill ni förlänga ert avtal som ni haft hos oss tidigare" Med kunder i butiken, beställningar som ska göras och snittblommor som måste ner i vatten hör jag mig själv säga, -Ja, ta samma som jag har haft. Och självklart när jag börjar fundera så har jag ju inte haft något avtal med dom innan. Grrrrr!!! Drygt 3000 kr fattigare! Blir så arg när dom använder sådana säljargument som i själva verket är ren lögn!!








Julros, helleborus


Julrosen är för mig ett måste till jul. Den kostar lite mer men går att plantera ut till våren när tjälen har släppt och man får då njuta av dess blomsterprakt från år till år. Vad som även är speciellt med denna blomma är att den blommar tidigt på året. Varken snö eller is kan hindra denna skönhets växtkraft. Den finns i mängder med olika färgställningar.

Nu har jag en variant utan blad i butiken. Den lämpar sig bättre för inomhusbruk än den med blad, men går som vanligt att plantera ut på vårkanten.

Visst är den vacker!







Girlang



En girlang till kakelugnskanten eller att lägga på bordet som dekoration. Vackert och ganska enkelt att göra. Ta en lite tjockare tråd och klipp mindre bitar av blandade gröna kvistar. Bind med spoltråd längst med tråden tills du fått den längd du önskar.


Här har jag använt mig av silvergran, mjuken, järnek och skimmia.







 


Vantar - check!

Kallt i butiken...






Ja, man har ju inte roligare än vad man gör sig...



Tomteband


I söndags var det dans kring granen och lite annat skoj som hände i Valdemarsvik. Bland annat så var tomtbandet ute och spelade sina truddelutter. Allihopa ser dom ut som tomten så ni kan ju tänka er att dom gör succé hos barnen men även hos dom vuxna. Ett helt följe hade dom med sig när dom i alla butiker kom in och drog av ett par julsånger.







Julklapp


Vad ger man bort en som redan har allt. Jo, ett vackert blomsterarrangemang. Alltid lika uppskattat och trevligt under julhelgen när man är ledig (hmm vissa iaf) och är hemma. Här är en stor kompakt bukett av olika röda blommor. Skålen kommer från Olsson & Jensen och finns att köpa i butiken.






 


Mörk amaryllis


Idag får jag in en riktigt mörk amaryllis på lök. Det är en hel del som frågat efter, så jag hoppas att ni hittar hit till bloggen så ni vet att dom nu finns i butiken. Leveransen kommer runt lunch idag måndag.

Välkomna!






Idol


Vem blir nu året Idol?? Jag håller stenhårt på...!!
Lycka till i kvällens final. Popcornen är poppade och Tv:n står på, låt programmet börja.






Tipp tapp tipp tapp


...se dom krypa tomtar upp ur vråna...

Ja dom är många som tittar fram nu under juletider, mina små nissar.





Bråda dagar


Nu är det bråda dagar i butiken så därav en ganska dålig uppdatering av bloggen, jag ber om ursäkt... Men samtidigt är ju det här den bästa tiden på året och det är riktigt kul att jobba just nu även om det blir fler timmar per vecka än vanligt.

Här är en kul "gå-bort-blomma". En whiskey (finns dock inte hos mig) och så ville kunden även ha lite blommor, så varför inte göra något kul av det ihop. Så här blev det, och visst håller ni med om att det är väl bra mycket roligare att ge bort en sån här plantering än en flaska och kruka var för sig?!







Gästartist


Imorgon får jag sällskap av Måns Zellmerlöw. Jo faktiskt, han ska vara på plats hela dagen och sjunga för mig. Julsånger för hela slanter kommer det att bli. Trevligt tycker jag.

Nä, nu driver jag med er. Men en liten gnutta sanning var det allt i det hela, för hans nya cd är inhandlad och kommer att få sig en premiärspelning imorgon under dagen. Så vill ni komma och lyssna på Måns så är ni alla hjärtligt välkomna. Ni kan även få titta på honom men dock bara på cd fodralet ;)





Inspirerande vitt


Hittade in på Sköna hems hemsida och fann detta inspirerande julhem. Vitt, natur och silver, för vad är det som säger att julen alltid ska vara röd? Bilderna kommer från en femrumslägenhet från 1925 som ligger på Östermalm i Stockholm. Familjen har samlat på sig fina och speciella julsaker som bara plockas fram några få veckor kring jul. Och visst är det något speciellt att ta fram dom där detaljeran som alla har en speciell histora eller minne förknippat med sig, tror vi alla har dom!? Lägg märke till dom stora gröna kransarna som hänger i fönstern, en mycket fin och trivsam detlaj tycker jag, istället för den traditionella julstjärnan kanske?







Nu ska jag ta tag i dagens beställningar och även se till att butiken är laddad med finfina planteringar och dekorationer.

Ha en bra dag!







Lussebullar


I helgen blev det lussebullebak. Egentligen är det ju roligast att baka, att äta upp dom sedan kan gärna någon annan få göra. Men det hör ju julen till att åtminstonne göra minst en sats lussekatter, bara för att få in rätta stämningen. Nu ligger dom nerpackade i frysen, kan ju alltid vara bra att ha om någon dyker förbi på en fika.

Här hittar du receptet på mina kusar, lycka till!






V I N S T !


STORT TACK alla som röstade i julskyltningstävlingen, det resulterade i en vinst! Trots att jag lyckades låsa mig ute från butiken på morgonen den 1:a advent och att det var så gott som snöstorm så blev ju utgången av det hela mycket bra ändå. Det var tappra själar som tagit sig ut denna dag för att njuta av gatans fina fönster. Är väldigt glad och tacksam för era röster och även för de andra butikerna som kom på 2:a och 3:e plats, för deras fönster var mycket fina och välarbetade med.

Tack!






Valdemarsviksbor!


Nu kan ni skicka julkort från Valdemarsvik. Riktiga traditionsenliga motiv med guldtexten: "Julhälsning från Valdemarsvik".

Endast 5 kr/st
!!
Finns många fler motiv i butiken.






Fina fönster


Nu har banken fått fint i sina fönster till jul. Enhetliga dekorationer i vitt och rött.








Vinterland


Idag har nog varje kund som varit inne i butiken sagt eller nämt något om vädret. Och jag håller med, visst är det helt otroligt vilket väder vi har nu. -26C ena dagen, -5C andra dagen och snö, snö och åter snö så långt ögat kan nå. Vackert, visst är det vackert?!







 


Advetsljusstake



Visst är den mysig!? En enkel och fin advetsljusstake som varken kräver någon mossa eller någon annan dekoration, bara att ställa fram som den är. Finns nu att köpa i butiken.
Men skynda...inte många kvar nu.


Stämningsfullt


Lite stämning från butiken...











RSS 2.0