Mäster


Har lite bilder kvar från helgens tripp. Som ni läst så var vi hemma och jobbade hos Mäster Claes i hans fantastiska trädgård där tulpanerna var meterhöga. Han arbetar som trädgårdsmästare så det kanske inte är så konstigt att han har det fint hemma. Men han har det där "lilla extra". Han blandar färger hej vilt men lyckas på något fascinerande sätt få allt att flätas ihop till en helhet. Slå ihjäl några timmar i hans trädgård är inga som helst problem. Är ni sugna på att se själva så har han öppet hus ett par gånger om året. Titta och njut!!





 



 


  

The big day


Hemma igen efter en fantastiskt rolig och givande helg hos Mäster Claes. Vackra arrangemang, sol, inspirerande miljö, god mat och prunkande pioner. Det kunde inte ha blivit bättre resultat och vi kunde inte ha haft det roligare. Bröllopet som var under lördagen gick som bekant i skogens tema så mycket mossa, murgröna och grenar, rufsigt och vildvuxet var önskemålet. Det hela framhävdes ännu mer av stora rosa pioner, SÅ VACKERT!
Här följer lite blandade bilder från vår härliga helg.













 



 

 







 



Det blev en hel del bilder av som sagt en fantastisk helg.



Uppladdning...


Imorgon bitti klockan fem bär det av till mina hemtrakter i Sörmland. Dagen har kommit till det stora bröllopet på Södertuna slott. Börjar faktiskt bli lite nervös, men det ska bli roligt. Det blir en tidig morgon som först bär av till Göta blomstergrossist i Norrköping där jag ska plocka upp alla förbeställda blommor. Mest pioner, men en hel del annat med. Sen drar vi vidare till Gnesta och hem till Mäster Claes. Hos honom ska vi stå och jobba hela dagen för att sedan åka och placera ut alla dekorationer på Södertuna slott. Lovar att fota så att ni ska få se hur resultatet blir. Trevlig helg på er!



Ps, ursäkta röran i bakgrunden men jag srår faktiskt på lagret...



Dreadlocks


Den här Amaranthusen är väl läcker?! Ser ut som dreadlocks. Riktigt fin i brudbuketter med lite häng. Som den här härliga buketten som jag gjorde till ett par förra sommaren.









Arrangemang


Lite snittarrangemang gjorda under eftermiddagen. Den här med nejlikor, bouvardia, amaranthus, gentiana och prärieklocka. Enkelt och vackert. 

 





Galleria Båthuset


Det här är min sambo och min hund, men framförallt min nya arbetsplats. Huset ser kanske inte så spännande ut just nu men det kommer att bli SÅ bra. I sommar är det förhoppningsvis fullt av båtar och människor som vill handla lite blommor, kläder och ta sig en lunch och lite glass. Ser ni det...det gör jag!







Euphorbia "Dimond Frost"


Nu har äntligen min sommarfavorit kommit. Euohorbia eller "Dimond Frost" som den kallas. Med sina skira nätta blommor framhäver den andra blommande växter och passar därför utmärkt i samplanteringar eller i rabatter. Men som bilden visar är den även superläcker ensam. Den bör stå ljust eller i halvskugga, regelbunden vattning men kan även torka ut lite grann. Blommar hela sommaren igenom.


 






Trifolium Repens


På trädgårdsmässan i Älvsjö som var i april fanns en liten skönehet. Kanske enbart är en floristnerds stora förtjusning för egentligen är det en vanlig klöver... Men den är så vacker och jag har försökt att få tag på den i kruka men inte lyckats. Så fin den skulle vara  tillsammans med andra blommande växter i krukan till sommaren. Eller hur? Just den här är en brokbladig "trifolium repens"





Lååång frukost


Ledig dag börjas med en lång och god frukost. Jordgubbarna har ju kommit så nu gäller det att njuta och frossa så länge det går. Hittade även en kopp på Indiska förra veckan. Vill helst ha lite äldre men hittar man inte det så får man ta det som är nyproducerat.







Stockrosor


Var hos den lokala handelsträdgården härom dagen. Jag har så länge velat ha stockrosor i trädgården men inte hittat en bra plats. Men så fick jag ett ryck och grävde upp en alldeles ny rabatt och begav mig i ilfart till växthuset för att köpa mig lite stockrosor. Väl där så finns det såklart inga, men bemött med god service så beställer jag tio stycken i rosa, lila, och svarta nyanser. Sa även att det var okej om det blev några vita, men absolut inga röda och gula. Vad tror ni att det var som kom...röda och gula. Så nu gapar rabatten tom och det verkar som min jakt på stockrosor får vänta ett tag till.







Vill ha, vill ha vill ha...





Körsbär


Nu blommar vårt körsbärsträd här hemma.


Måndag


Oj oj, en dag går så fort. Så mycket att göra, så lite tid.

Adam och Eva


Utanför kyrkan i Gryt växer orkidéerna Adam och Eva. Så passande att dom stod i full blom under bröllopshelgen.



 



Brudbuketten


Oj vilken trevlig helg vi har haft. Ett jättefint brudpar och ett fantastiskt bröllop som inte lämnade ett öga torrt. Strålande sol vilket gjorde att planen att ha festen utomhus gick vägen. God mat och trevliga människor - ja, dagen var verkligen lyckad.

Här kommer nu lite bilder på brudbuketten. Tycker själv att jag fick fram känslan av sommar, lite busig, lummig och romantisk ganska bra. En härlig sommarbukett som passade bruden mycket bra.













Alltid trevligt att skicka med ett vackert kort där alla blommor i buketten finns nedskrivna. Gör det hela lite mer personligt.

 

Corsagen

Och så en liten present till brudparet så klart...










Bröllop


Idag är det förberedning inför stora dagen imorgon. En mycket god vän gifter sig och en underbar brudbukett har hon beställt. Ska snart börja med den, men ska hem en sväng och plocka lite av "det där lilla extra" som verkligen ska förstärka känslan i buketten. Äppelblommor, daggkåpa och lite akleja, mmm det kommer att bli så fint. Bild kommer...

Ps; Idag är det riktig sommar ute!





Bostad


Och så var det då här, reportaget i Corren Bostad. Dom var och hälsade på hemma hos oss för en tid sedan. Måste ju erkänna att det känns ganska konstigt att se sitt hem i tidningen, men roligt var det. Roligast tyckte nog Rasmus att det var som lyckades komma med på så gott som alla bilder...







Vill ni läsa och titta på några av bilderna från tidningen, gör det här



Äppel Päppel


Håll i er för nu går det undan. Ett par varma dagar och det säger POFF i naturen. Nu gäller det att hinna se, njuta och använda allt det fina. Äpplelträden dröjer inte länge innan dom står i full blom och varför inte ta in kvistar och dekorera med i vas, krans eller annat. Bli inspirerad...









Sommarbutik


Nu kan  jag avslöja att jag kommer att öppna en till butik i Valdemarsvik tillsammans med ett Café  och en klädaffär. Den kommer att vara under sommaren och platsen är fantastisk. För er som bor här och vet så är det Båt&Motors gamla lokal. Och för er som inte vet så är det en stor lada tio meter från kajkanten. Så i sommar blir min utsikt, fiskmåsar, båtar och en massa vatten, SÅ HÄRLIGT!

Så välkomna till oss i "Galleria Båthuset"!







Ledig


Idag har jag en "ledig" dag. Fullspäckat schema. Snart ska jag ut i skogen och plocka mossa. Bröllopet på slottet närmar sig med stormsteg och som ni vet så är temat "skog möter slott".

Idag är det även klipp och färgningsdax. Har inte varit hos frisören sen innen jul...hua. Hög tid med andra ord. Skönt att göra sig lite snygg och fräsch inför sommaren.

Lite senare idag kommer även mamma och hälsar på. Hon ska sy gardiner till ett nytt projekt som kommer igång runt midsommar. Ni kommer snart få redan på vad det är. Något väldigt roligt och spännande och jag kan knappt bärga mig...






Söndagslyx


Igår blev det god kvällsmat. Sushi! Inte lika snyggt som när man går på restaurang men nog så gott (enligt oss iaf). Alla ingredienser finns i de flesta matbutiker och det tar inte så lång tid som man kanske tror.







Enkelheten


Är det inte det enkla som är det vackra ibland? Plockade en bukett tulpaner hemma i trädgården och satte i en enkel glasvas.









Fläder


Vad är en trädgård utan en fläderbuske? Förmodligen ett hushåll utan god saft. Måste införskaffa mig en.





Vårigt


Lite våriga planteringar med Förgätmigej, Murgrönsviol och Rosmarin.











Lovely Leila


Å så hade den äntligen kommit. Leilas "One more slice". Alla ni som inte har köpt den - KÖP DEN. Mycket bra recept och för att inte tala om alla vackra bilder, den är värd att köpa bara för det. Kolla bara...











Ny bok


Nu har även jag beställt Leila Lindholm senaste alster "One more slice" (ja, jag vet jag är inte så snabb). Men idag när jag kommer hem så borde den ligga i lådan. Tycker alltid att man blir glad av alla fina bilder och sättet hon dekorerar och serverar bakverken på.

Den här boken är en uppföljare av hennes förra storsäljare " A piece of cake" som  till största delen innehåller recept på söta bakverk som cupcakes, småkakor och tårtor. Nu gör Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, say cheesecake, brownies & blondies, boulangerie och american pie.

Uj, uj, uj här kommer bakas och lagas mat...




 


Fint hemma


Har gjort i ordning en liten fin plats med mina favorittavlor hemma. Små fjärilstavlor från Kina och stor tavla med plansch från Säfstaholms slott. Tofflorna kommer från Marocko och Myrtenträdet såklart från Linneas Blommande Värld.





Fågelbad


Fågelbad är ett fint inslag i trädgården. Nyp av ett par blommor och låt dom flyta i badet, så dekorativt.





Det här fina kommer från Miljögården och kostar endast 159:-

Folkstorm


Oj, vad mycket folk det är här i Valdemarsvik idag. Klämdag och många sommarfolk som verkar vara på landet. Kul! Och idag är det faktiskt riktigt varmt i luften.





Grönskande grönsaksdekoration







Kul idée av IKEA, måste kopieras...

Picknick


Hittade så otroligt fina papersmuggar och tallrikar på Bluebox. Perfekt till picknicken. Kanske inte väder just nu för en tur ut i gröngräset men det kommer nog.






Spikklubba


Den här skönheten har vi i butiken nu. En Datura, eller Spikklubba som den även heter (tack för infon Wiwi). Väldigt giftig och var förr en viktig medicinalväxt, den användes bland annat mot astma. Den användes troligen också av de kvinnor som blev anklagade för att vara häxor. 
 
Idag tycker jag att vi använder den till dekoration, tittar, njuter och förförs av dess skönhet. För uj så vacker den är.





Återvinning


Det här är väl en bild man blir glad av? Vilket kul och enkelt sätt att piffa till dukningen med. Passar extra fint om man har en bjudning i trädgården med nybakade bullar och hallonsaft. Inte så svårt att se framför sig, eller hur?






Äntligen..


Idag skiner solen, äntligen. Tog en promenad runt kajkanten, vattnet ligger som en spegel och man inser verkligen vilken vacker plats det här är. Var även ute i Gryts växthus och luktade lite på jordgubbarna som hängde i stora klasar. Sommaren är på G.

Nya snygga blommor har vi även i kylen. Anemoner, pioner, rabarber, ranunkelroser, hortensia och mycket mycket mer. Kolla på dom här karamelliga färgerna..











Giftastankar?


Går du i giftastankar? Det gör jag, jämt, inte för min egen del utan för alla härliga par vars bröllop kommer att äga rum i sommar. Förhoppningsvis gifter man sig ju bara en gång, men så mycket fin det finns och så svårt det skulle vara att välja, man får ju BARA ha EN bukett...

Lägger därför in lite vackra bilder som kanske får dig att bli ännu mer förvirrad...


Ljuvliga pioner


Kanske Anemoner...


...eller lite otippat - Dahlior


 


Gubbarna är här!


Vet ni vad... i veckan fick jag veta att dom första jordgubbarna plockats i ortens växthus. Smarrigt!!!






God morgon zzzöndag


Idag är det inte full aktivitet i vårt hus, lite trötta efter en mycket trevlig gårdag. Både jag och min sambo var på möhippa respektive svensexa igår för ett par goda vänner som gifter sig om två veckor. Femkamp och spa för oss tjejer och lite annat skoj för grabbarna. Allt avslutades med en gemensam fest, mycket trevligt. Så idag söndag tar vi båda det ganska lugnt..

Tittade in på  Trine Thorsens hemsida och njöt av lite vackra bilder. Nu när sommaren närmar sig så har iallafall jag en tendens att alltid falla tillbaka på färgen blå. Det bli för mig ett naturligt inslag i inredningen som ger ett fräscht och lätt intryck. Just nu är jag på jakt efter blåmönstrade gamla stora tekoppar. Sambon vill inte ha fler, men jag tror faktiskt inte att han märker om det kommer in några extra i vitrinskåpet.









Blåser bort


Usch och fy så kallt det är och blåser gör det också, rejält! Sambon kom precis in efter att ha spikat fast nockpannor som flugit bort av vinden. Våren bara försvann. Jag tittar på lite bilder och drömmer mig bort...











Lysande!


Idag har vi projekt på gång här i butiken. Vi gör lampor. Färg, skärmar, pyssel och knåp. Idéen har jag tagit av Eva Davidsson som gjort liknande lampor. Hur resultatet blir får ni väl se så småningom, kommer det inga bilder så har dom åkt i sopen...










Dekorationer till banken



Nu har banken i Valdemarsvik blivit så fin, det är ju jag som varit där och piffat... ;)
Stilrena dekorationer i svart, vitt och lime.













Brudbukett



Den här vackra och lite ovanliga brudbuketten gjorde jag i februari. Det är endast tulpaner blandade i rosa/lila/vinröda nyanser.




Nu är tulpanerna slut för säsongen, så vill man ha den här buketten bör man ha ett vinterbröllop.



Cool brud



Hittade en sån bra bild på en brud. Såklart en fantastisk bukett, lite kaxig, lite orädd och SÅ cool!



Snyggt!



Flytta in



Igår var vi och hjälpte goda vänner med resning av lekstuga. Hos familjen har nyligen kattungen Pettsson även flyttat in. Tittar på mina händer nu när jag skriver och ser att han lämnat lite märken här och var. Plötsligt smälter man, dör för en sekund och han har fångat mitt hjärta bara genom att titta på mig. Så otroligt söt. Skärpan på bilderna blev inte den bästa men jag är glad att jag fångde honom på bild överhuvudtaget..






 






Gott till marinaden

Nu är alla kryddväxter här. Frossa i rosmarin, timjan, salvia och många fler. Perfekt att ha i en kruka nära köket eller vid grillen. Nyp av några kvistar och släng ner i marinaden, eller strö över och rosta rotfrukter i ugn eller bara torka och använda resten av året. Många av kryddorna är även perenna, så plantera ner dom i rabatten så kommer dom tillbaka nästa år.



timjan



salvia och dubbel stjärnpelargon "Godshill"

rosmarin på bilden under



Bombastic..



..så heter denna vackra kvistros. Kanske inte helt rätt namn (enligt min mening) till denna fantastiska ros så jag döper om den till "Love rose" eller "Marängsviss" eller kanske "Ros de l'amour".








...man vill ju bara äta upp den!



Romantic

Å vad mycket fint vi har i butiken nu. Romantiken flödar. Löjtnantshjärtan, rosor, pioner, luktärtor och massor med annat fint.







  



Luktärtorna doftar ljuvligt och ser ut som vispad grädde, helt underbara!




Slottet


Idag blev det en tur till slottet som det inbokade bröllopet ska äga rum vid i slutet av maj. Jättevackert! Det kommer att bli vackra dekorationer och pioner är det stora temat. Fyra florister kommer vi att vara som arbetar med dekorationerna i två dagar. Stora bollar av pioner, dekorationer till festlokalen, runt lyktstolpar, rummen och en hel del andra utsmyckningar kommer det att bli. Ska bli så kul!










Sicken sticklig

Hemma i mitt fönster står nu fem stycken pelargonsticklingar som jag inhanlade på årets Trädgårdsmässa i Älvsjö. I veckan slog den första ut. Välkommen Odensjö Trish! Den är så vacker, skiftar lite i svagt rosa mot vit botten. Jag vet att det bästa för sticklingarna är att plocka bort dom första blomskotten, men man kan ju inte riktigt hålla sig... Man vill ju se hur den ser ut.













Rabarberkompott

Igår var det Valborgsmässoafton. Med goda vänner blev det en mycket lyckad kväll, dock ingen brasa. Ett glas rött i soffan vann över dimman, smårusket och den bitande vinden.

Det blev i allafall grillade lammspjäll och en underbart god potatissallad gjord på bl a färskpotatis och dojonsenap. 

Till efterrätt gjorde jag en rabarberkompott som var riktigt god. Nedan följer receptet. 

Kompott
200 gr rabaraber
1 dl socker
1 msk potatismjöl
 

Strössel
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
100 g smör
1 dl socker

Marängtopping
4 äggvitor
2 msk vaniljsocker
1 dl socker
1/2 tsk citronsaft
1/2 vaniljstång

Skär rabarbern i kuber och blanda ihop med socker och potatismjöl. Koka ihop på svag värme till en kompott.

Strössel; Blanda alla ingredienser och nyp ihop för hand. Rosta på bakplåtspapper i 200gr i ca 10-15 min tills det blivit krispigt.

Maräng; Vispa ägg tillsammans med dom andra ingredienserna till ett hårt skum.

Lägg upp kompotten i fina glas, strö på lite strössel och toppa med marängen. Bränn av med en brännare eller ställ in i ugnen en kort stund för att få fin färg på marängen.

Lycka till!








RSS 2.0