Rabarberkompott

Igår var det Valborgsmässoafton. Med goda vänner blev det en mycket lyckad kväll, dock ingen brasa. Ett glas rött i soffan vann över dimman, smårusket och den bitande vinden.

Det blev i allafall grillade lammspjäll och en underbart god potatissallad gjord på bl a färskpotatis och dojonsenap. 

Till efterrätt gjorde jag en rabarberkompott som var riktigt god. Nedan följer receptet. 

Kompott
200 gr rabaraber
1 dl socker
1 msk potatismjöl
 

Strössel
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
100 g smör
1 dl socker

Marängtopping
4 äggvitor
2 msk vaniljsocker
1 dl socker
1/2 tsk citronsaft
1/2 vaniljstång

Skär rabarbern i kuber och blanda ihop med socker och potatismjöl. Koka ihop på svag värme till en kompott.

Strössel; Blanda alla ingredienser och nyp ihop för hand. Rosta på bakplåtspapper i 200gr i ca 10-15 min tills det blivit krispigt.

Maräng; Vispa ägg tillsammans med dom andra ingredienserna till ett hårt skum.

Lägg upp kompotten i fina glas, strö på lite strössel och toppa med marängen. Bränn av med en brännare eller ställ in i ugnen en kort stund för att få fin färg på marängen.

Lycka till!








Kommentarer
Postat av: Wiwi

det där såg smarrigt ut! måste testas!

2010-05-04 @ 11:03:00
URL: http://wiwis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0