Mässdax!


Imorgon bär det av till efterlängtade Formex. Här möts ca 980 utställare och över 24 000 besökare! Å, jag är så taggad att se allt nytt och inspirerande. Dock har jag ju inget att handla till den här gången men det är kul ändå..
Det är jag och Catarinya och vi åker över dagen. Bra skor, kamera och nytänkarögon, det är det som ska med. Har aldrig haft möjlighet att åka en torsdag innan i och med att jag haft butiken, men det är den dagen det är som mest aktiviteter, det är då det händer grejer.

Spännande, spännande. Formex here we come!!





Morotskaka



Har ett så fantastiskt gott recept på morotskaka. Den blir så saftig och god vilket ofta är det svåra att få till. Torra kakor vill man ju inte ha. Jag är ingen klippa på att baka men den här misslyckas jag sällan med.




Recept

4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl olja
6 dl fint rivna morötter

Glasyr
100 g philadelfia
100 g smör
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner det torra ingredienserna, tillsätt olja och dom fint rivna morötterna. Klä en långpanna (ca 20x30cm) med bakplåtspapper och häll smeten där i. Grädda i 150 grader i ca 60 min. Låt svalna. 

Blanda alla ingredienser i glasyren och bred på kakan när den svalnat. Toppa med rivan morötter. 

Mums.. 



Uppskattat resultat


Nu är brudbuketten gjord och hämtad. Roligt att träffa gamla vänner, tio år sedan sist vi sågs. Barn, man (imorgon iaf) och utbildad lärare, tiden går fort. Nu önskar jag dom all lycka imorgon på deras stora dag. Ett överraskningsbröllop ska dom ha, spännande.

Så här blev buketten. Somrig och busig.







Brudbukett


Åh, imorgon är det dags att göra en brudbukett till en gammal vän. Det ska bli så himla kul att få binda igen. Längtar redan. Det bästa är ju nästan när man har fria händer, vilket jag har den här gången. Inte mycket önskemål alls mer än att den ska vara ganska enkel och busig.


Bjuder er på lite gamla godingar.




 








Fjärilar


I helgen som var tog jag och Tomas en tur ut till Hagaparken och gick på Fjärilsmuseet. Häftigt att se alla fjärilar i alla möjliga färger på så när håll. Dock blev jag inte så positivt överraskad över själva museet. Såg ganska slitet och skabbigt ut, både utanför och innuti lokalen. Tråkigt och lite märkligt då det säkert har blivit en välbesökt plats nu när kronprinsessan Victoria och prins Daniel har flyttat dit. 

Men som sagt, vackra fjärilar kande man skåda.  












Skogens guld


Å vilken härlig dag det har varit idag. En tur ut i svampskogen med ormrädda Catarinya blev det. Trodde det skulle kunna bli regn och vara ganska kallt idag så när solen tittade fram och 20-graders strecket blev rågat blev det ganska svettigt i skogen.. Men det var det värt, flera gånger om. 20 liter gula godingar hade vi i korgen efter knappa två timmar. Lovely!

En välförtjänt lunch på "Ida på udden" och en spätta som var så god! Vi satt ute på nya balkongen och tittade på några båtar som fortfarande njöt av solen och seglingen.

Rensningen var vi klara med till klockan sju...terapijobb.







Stadens blommor


Som florist tittar man ständigt på allas balkonglådor, vad folk har för blommor i fönstern, i rabatter, på restauranger, i lobbys, ja överallt har man span efter blommor. Så klart även när man kommer till nya städer så är det alltid lika spännande att se hur staden har dekorerats. Inte alltid gillar man det man ser, men dekorationerna i Gävle hade dom verkligen lyckats med. Fint komponerade, nytänkande och snygg design på krukor.
Full pott till staden Gävle.







Kunglig lycka


Måste ju bara få skriva om den roliga nyheten om att konprinsessan Victoria och prins Daniel ska få sitt första barn. Vilken lycka. Har suttit och tittat på bilder från olika tillställningar som dom varit på tillsammans och något som genomsyrar varje bild är deras kärlek till varandra.

All lycka och välgång till vårt fina kronpar.








Kajak



Jag har paddlat kajak för första gången i mitt liv. Och jag blev riktigt biten, hur kul som helst. Bra träning och stor naturupplevelse fick man på köpet. Vi hyrde kajakerna på ett ställe som heter Brunnsviken i Stockholm. 200kr/person och dag, billigt eller hur? Så i hela sex timmar var vi ute och paddlade runt bl a förbi Victoria och Daniles vackra Haga slott, vidare ut mot Lidingö och nästan ända fram till Djursholm. Sol och fint väder hela dagen, underbart!!

Ett par kajaker kommer inhandlas till torpet, absolut.








Lägenhetsstyling


Idag är jag uppe i Stockholm och hjälper till med städning, styling och piff. Tomas ska sälja sin lägenhet för att sedan ta sitt pick och pack och flytta in i min lägenhet i Norrpan. Nästan ett år av pendlande fram och tillbaka har gjort att vi besämt att vi nu ska bo under samma tak. Spännande! Nu är det bara ett jobb till Tomas som ska fixas. Idag arbetar han som snickare, så är det någon som har några bra kontakter eller tips, hör gärna av er.

Har precis kommit hem från en långpromenad. Gick en slinga som ligger längst med vattnet här på Lidingö så många fina båtar och hus finns att titta på under tiden. En timme är precis lagom för att sedan komma igång med dagen. Så dags för lite skurande och fejjande. Här ska bli så snyggt...












Äntligen är han här...


...Herr Kantarell! Mängder finns det i skogen och det är bara att åka ut och hämta. Jag har mitt hemliga ställe som jag sällan blir besviken av. Och hur gott är det inte att bara steka och ha på en knäckemacka. 

 





Flädersaft


Godaste saften måste väl ändå vara flädersaften. Finns mängder av buskar att plocka blommor av om man vet om hur de ser ut. Plötsligt ser man dom överallt. Nu har dom dock blommat över men håll utkik nästa säsong, saften blir kanongod.

Kan även rekommendera att blanda några matskedar koncentrerad saft med 4cl vodka och krossad is, perfekta sommardrinken!






Recept

Ca 20 st fläderblommor
2 citroner
1 l vatten
1 l socker
20 g citronsyra

Skär citronerna i tunna skivor. Gå igenom blommorna så att det inte är några ovälkomna gäster i. Varva blommor och citroner i en stor kastrull eller kärl. Koka upp vatten och slå det över blomblandningen. Rör ner citronsyran. Låt stå i 3-4 dagar.
Häll upp på flaskor och njut hela sommaren av din goda saft!

Lycka till!


 


Härlig semester


Nu börjar en underbar sommar lida mot sitt slut. Jag har unnat mig en rejäl semester den här sommaren vilket jag inte har kunnat göra dom senaste åren. Lyxigt och jätteskönt! Vad har jag gjort... mycket och ingenting, sådär som ett sommarlov ska vara. Åkt lite hit, hälsat på lite där och såklart solat, badat och ätit glass. Allt i gott sällskap av mr T.  

Hoppas att ni har haft det lika bra som jag?

Bilderna nedan är från början av semstern. Vi var hus- och hundvakt under ett par dagar. Fiske, bastubad och djurskötsel stod på schemat. Jag själv har stor respekt för kor, tror det bottnar i att jag blev uppjagad på en sten av nyfikna stutar när jag var yngre. Så när uppgiften att mata kor och gigantisk tjur kom fick Tomas axla rollen. Kan lova att han gjorde det med bravur. 
 




















 


RSS 2.0