Och nybakade scones



Ganska enkelt blev det med nybakade scones och te. Massor med tända ljus och härliga vänner. Tack för att ni kom alla!





Provade ett nytt recept på scones med hallon och choklad.

Vill ni prova så kommer receptet här...

Ingredienser

 8 dl vetemjöl
 0.5 tsk salt
 1.5 tsk bakpulver
 0.5 dl råsocker
 125 g kallt smör
1 ägg
 2 dl mjölk
 100 g hackad mörk choklad 70%
 150 g frysta hallon
Vispat ägg och råsocker till pensling

Ps, se till att hallonen är frysta när du blandar ner dom i smeten, annars blir det sylt...

Gör så här

1. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, socker i en bunke.

2. Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna.

3. Vispa samman ägg och mjölk och hacka chokladen i små bitar.

4. Blanda vätskan och chokladen i de torra ingredienserna till en deg.

5. Blanda försiktigt i de frysta hallonen utan att de går sönder.

6. Platta ut degen till cirka 3 cm tjock på mjölat bakbord och stansa ut runda scones eller skär i trekantiga bitar.

7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och strö över lite råsocker.

8. Bakas i ugn 250 grader till gyllene färg, cirka 10 minuter.


Det är Leilas recept och kommer från recept.nu

Lycka till!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0