KransÄr precis färdig med höstens första krans. Jag tycker att det är kul att blanda massor med olika material och strukturer hej vilt. Det ger liv och ser lite busigt ut, allt behöver inte alltid vara så perfekt. Just i den här kransen har jag blandat vit och lila ljung, mossa, lammöron, hortensia, eucalyptusblad, brudslöja, silvertrassel och lite ruscus.

Att binda krans är väldigt enkelt och alla kan göra det. Med lite tålamod och fantasi så fixar du din egen krans, jag lovar!Det här behöver du...

Kransstomme (finns i de flesta blomsteraffärer)
Bindtråd
Ståltråd
Material till att göra kransen av

Så här gör du...

Börja med att fästa bindtråden med en märla på baksidan av kransstommen.
Klipp små buketter av det material som du vill använda i kransen. Börja lägga små buketter runt kransstommen och vira runt med bindtråden så att buketterna sitter fast.Fortsätt att lägga nästa varv av buketter nedanför den första raden. Vira om med bindtråd igen. Upprepa likadant och var noga med att stjälkarna inte syns och att du har ett jämt avstånd mellan varven och raderna så att du inte bygger kransen på höjden.

När du väl har täckt kransstommen och kommer runt till stället du började på så är det bara att lirka in det sista materialet så att du får ett snyggt avslut. Dra åt bindtråden så att det sitter ordentligt, tråden ska hållas spänd hela tiden när du binder kransen. Gör en märla av ståltråd och klipp av bindtråden och fäst i märlan. Tryck i den i stommen och vips så är kransen klar!

Tada!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Å, vilken fin krans...

2010-09-22 @ 19:00:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0