Malene Birger


I Köpenhamn hemma hos modeskaparen Malene Birger hittar man denna vackra och stilsäkra lägenhet. Ur ett reportage från Sköna Hem återfinns inspirerande bilder och stilleben där allt går i en beige-vit-svart-silver skala. Är det inte läckert? Nu har iallafall jag bestämt att jag ska ha tavlor inne på toaletten. En blandad samling konst ger liv åt hemmet. Gamla och moderna fotografier, träsnitt, oljeporträtt från 30-talet, astronomibilder …
Sänglinne och överkast går i svartvitt, men med olika mönster. Leksakshunden är en mjukisvariant av Malenes egen hund, Delhi.

Till och med badrummet får agera galleri. Malene lägger snäckor i handfatet,
som vattnet får rinna över.Silver och fuskpäls är synonymt med Malene Birger,
som både inreder med och klär
sig i favoritmaterialen.

I arbetsrummet är de två
stora bordslamporna tongivande. På tavelhyllor framför skriv-bordet har Malene placerat konstverk som inspirerar: Fotografier av Picasso och Marilyn Monroe tillsammans
med egna teckningar samt
gamla etsningar som är inköpta på olika auktioner.

I väntan på att de ska hitta sin plats har Malene en samling tavlor stående i en korg. Vackert i sig.

Ett soffbord räcker inte för alla böcker som ska ligga framme. stället används ett gammalt matbord för boktravarna. hemmet finns alltid fräscha blommor, här ampelmedinilla i metallurnor.

Konst, stilleben och textilier spelar stor roll i Malenes inredning.
I
soffan lgger kuddar av egen design. Lampor, Bestlite bl 3 floor.På den gustavianska byrån står några oljeporträtt i sällskap av en venetiansk spegel. glasburken ligger gamla smycken, både äkta vara och loppisfynd.

Vardagsrummet domineras av ett enormt, gråmålat skåp, fyllt av silverpjäser och glasföremål.
I
howardsoffan ligger kuddar i egen design, mittemot står svarta läderfåtöljer från Fritz Hansen. Soffbordet är egentligen en kista, draperat med täcke från Marocko. Samlingen med ljusstakar står på en stor silverbricka.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0