Mmm, mumsigt
Igår blev det lite vardagslyx, nämligen en vit chokladpannacotta med en fruktkompott gjord på granatäppla, kiwi och passionsfrukt. Mycket gott och mycket enkelt!
Recept
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 gelantinblad
100 g vit choklad
Gör så här
Koka upp grädde med vaniljsocker. Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i grädden. Rör tills chokladen är smällt. Krama ur vattnet ur gelantinbladen och rör ner i chokladgrädden och rör tills bladen har löst upp sig, koka inte. Häll upp i små skålar eller glas och ställ in i kylskåpet i 2-3 timmar tills den har stelnat. Servera med färsk frukt och bär.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Å, så gptt... måste prova med vitchoklad. Tack för tipset!!
Trackback