Grön ärtsoppa
Igår hade jag trevligt lunchbesök. Sol och en värme som jag tror för säsongen var den högsta avnjöt vi en fräsch soppa på gröna ärtor, en örtfraiche och en bit ciabatta. Gott, billigt och mycket enkelt. Prova!!
Recept
600 g gröna ärtor (frysta)
1 l hönsbuljong
1 gul lök
1,5dl grädde
1 pkt bacon
Hacka och fräs löken mjuk. Blanda ner ärtorna. Häll på hönsbuljongen och koka upp. Tillsätt grädden och sjud ett par minuter. Mixa soppan slät och smaka av med örtsalt.
Örtcreme
1dl naturell turkisk yoghurt
1dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
örtsalt
svartpeppar från kvarn
hackade färska örter efter smak
Blanda yoghurt och creme fraiche, pressa ner en klyfta vitlök. Hacka färska örter och blanda ner i fraichen. Smaka av med örtsalt och peppar.
Den kan med fördel göras ett par timmar innan, då kommer smakerna fram extra mycket.
Servera soppan med knaperstekt bacon och ett nybakat saftigt bröd.
Lycka till!