Grill, film och pavlova


Igår kväll blev det grillning uppe hos grannen. Mycket gott blev det att grilla och kvällen avslutades med film och en egengjord pavlova. Tyvärr missbedömde jag tiden det tog att göra en pavlova så mina vänner fick snällt vänta på efterrätten till klockan 22.45... Men den som väntar på något gott...



Marängbotten

4 äggvitor
2 dl socker
1 msk maizenamjöl
1 tsk ättikssprit

Gör så här

Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till ett riktigt styvt skum. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa tills smeten blir blank och det går att forma till toppar av skummet. Tillsätt maizena och ättika och blanda väl. Smeta ut smeten på ett rejält smörat och mjölat bakplåtspapper. Försök att göra en så rund cirkel som möljligt. Grädda i ca 1 timme och 15 min och stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar och svalna i ett par timmar eller låt stå över natten.

Vispa grädde minst 3 dl (mycket ska det vara). Bred ut lemon curd på marängbottnen och sedan på med grädden. Skär jordgubbar, passion, hallon fikon, körsbär ja, allt vad du kan komma över för ju mer frukt och bär desto godare!

Lycka till och tänk på att ha gott om tid på dig...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0