Mäster Claes


Förra sommaren fick jag ett roligt bröllopsuppdrag. För er som minns så var det ett stort bröllop i Gnesta som jag och en duktig floritkompis var där och gjorde. Tillsammans med festfixaren och trädgårdskreatören Mäster Cleas skapades enastående dekorationer och allt belv så läckert!

Nu har MästerClaes hemsida blivit uppdaterad och för er som är nyfikna kan ni gå in och titta. Under den här länken ser ni några av kreationerna vi gjorde. Underbar dag, underbara blommor och en miljö som är något utöver det vanliga. 

Mäster Claes anordnar även trädgårdsvisningar av sin egen trädgård. Så för er trädgårdsälskare kan jag verkligen rekommendera ett besök. 










 


Mamma


Mamman belv inte bortglömd i söndags. En fin liten liljekonvaljbukett fick hon. Finns det något vackrare? Tveksamt.







Tjuvstart


Har så smått börja flytta saker en del möbler till lägenheten. Även om det är mycket spartanskt fortfarande så har jag skapat en mysig soffhörna. Till min stora glädje så har jag fått ett par Jade Jagger koppar som nu med stilig hand dricks te ur. Dom är mina absoluta favoriter, through all times!

Soffan fyndade jag på Blocket redan i april. En Howardsoffa som jag så länge velat ha men inte kunnat, vardagsrummet var alldeles för litet för att det skulle se bra ut i huset. Men här i lägenheten är den perfekt och nu är den på plats efter en del bestyr...den gick nämligen inte in, varken i hissen eller i trappuppgången. Men nedmontaed gick det. Kan lova att det var svettigt ett tag.

I helgen kommer jag och Tomas ta tag i ett projekt här på balkongen. Vi ska lägga trall. Har kommit på hur roligt jag tycker att det är med renoveringsprojekt igen. I huset var man så mätt på allt i slutet då vi gjorde i stort sett allt och allt som gjordes gjorde vi själva. Men i lägenheten är det annorlunda. Det är överskådligt. Något som man börjar med på morgonen kan vara klart när dagen är slut. Inget som man går och harvar i under flera års tid.


Här sitter jag i min lilla hörna och dricker te.




Koppar Indiska, randig kudde Tyger&Ting, rutig och sammetskudde IKEA och även filten kommer därifrån. Pallen är fyndad på Vikens Auktionsbyrå och är stoppad och omklädd.

Nu får vi se till helgen om det kommer lite fixbilder från balkongen.



Lupiner och rabarber


Solen skiner och idag ska jag ha en riktig "hemma-dag". Städa, damma, göra snyggt och så klart slänga mig i solstolen med ett par inredningstidningar. NJUTA! I morse vaknade jag tidigt, 06.30. Solen flödade in genom fönstret och från hamnen hördes plingandet från tamperna som slår mot masterna på de båtar som lagt till. Sommar. Plötsligt vill man hinna med såå mycket. Rabarbern är dags att skörda och göra paj, gräset växer som bara den, lupinerna blommar. Lovely! Idag blir en mycket bra dag, känner det på mig. 




  


Blåa drömmar


Ett blått och flott sovrum ska jag försöka uppnå i min nya lägenhet. Är väldigt svag för blått och jag tror bestämt att jag sover mycket bättre om jag omger mig av blåa nyanser.. I lägenheten är det högt i tak vilket jag inte varit bortskämd med i huset. Så långa gardiner och mycket mönster på kuddar och textilier tror jag att det kommer att bli. Även en lyxig känsla av guld och kanske lite rosa, ja bilden finns i huvudet. Nu gäller det bara att hitta alla godbitar och lägga pusslet.

Lite såhär tänker jag mig..














Sista sista..


Nu blommar dom sista tulpanerna för säsongen. Har en riktigt maffig på köksbordet här hemma nu. Stor som en pion i blomman och en rikitgt riktigt röd nyans. Såå vacker!






Färgat


Nu står mina balkonglådor med penseér i sin fullaste prakt. På årets trädgårdsmässa som ägde rum i mars inhandlades en mängd olika plantor som sedan planterades i lådorna. Nu är dom översållade med blommor och det är en ren fröjd varje gång jag går ut på verandan. Lådorna får självklart följa med till lägenheten sen, men än så länge står dom bra här hemma på trallen. 





Har även varit en tur till växthuset i Gryt (ovanligt va?). Dels blev det ett par svarta fyrkantiga krukor som jag ska ha mina stora olivträd i. Dom har jag redan tagt till lägenheten så bilder kommer vartefter. Sen blev det även lite nya växter som ska planteras tillsammans i en stor kruka. Jag har fått för mig att färgerna på balkongen ska gå i svart, lila, vitt och silver. Kommer bli hur snyggt som helst. Olivens silvriga blad tillsammans med dom svarta på bataten, oj oj, jag kan verkligen se hur bra det kommer att bli. Jag fick även tag på årets efterlängtade petunia "magic phantom", svart som natten. 


Svarta blad "Butat" (finns i fler färger) Kruka från Gryts växthus



Petunia "Magic Phantom"



Gräs "Blåvingel"
 



Noa the cat


Älskade Noa har fått smeknamnet "Trösklas". Han ligger alltid på trösklar.





Stressigt


Oj vilken aktiv sida det här är just nu.. ledsen. Men dagarna bara springer iväg och jag vet inte vart tiden tar vägen. Just nu sitter jag i pyjamas och ätre frukost, ska snart in till Norrköping på möte. Stora saker är på gång. Vad?
-det får ni snart reda på... :)



 


Jade Jagger


Har ni sett nya kollektionen från Jade Jagger som lanseras idag på Indiska. Hur sommarfräscht som helst. Bara måste ha!!! Jag är mycket svag för blåmönstrat porslin. Har samlat på mig en hel del dom senaste åren och det roliga är att det finns inga regler om hur mycket man får blanda. Gammalt och nytt, mönstrat och enfärgat, stort och smått. Så när jag såg den här serien var det ju en given pusselbit i min ihopsamlade servis.

Snyggt!!





Även en hel del fina kläder, assecoarer och textilier fanns med i kollektionen.



Balkongliv


Nu är huset sålt. Fort gick det och till dom absolut bästa personerna! En ung familj med två barn där mammans farmor är född i detta hus, är inte det läckert!!?? Det är så svårt att sätta ord på det, samtidigt som jag är superglad att det är bra personer som tar över känns det ändå sorgligt att lämna huset.

Dock är planerna i full gång för nya lägenheten. Jag har fått tag på en riktig pärla. Ljus, fina trägolv och en härlig balkong. Självklart går det inte att jämföra med känslan att gå barfota ut i trädgården och plocka rabarber till egengjord paj, men visst kommer det att göras underverk med denna balkong, jag lovar. Det är ju inte så att det kommer att stå tomt, you know me.. Risken är snarare att glömma att trycka på stop-knappen... Kommer sluta som denne unge man och till lika blomsterfantast.

Garanterat!
  




 


Enkel färgsättning



Är fullkomligen såld på den här färgsättningen i ett hem. Enkelt, stilrent och så snyggt! Rustika golv, vita väggar och slitna trädetaljer. Blev lite sugen på att göra en likadan vägg som den nedan med alla tavlor. Kanske inte riktigt läge nu när huset är till försäljning, men en idé till nästa boende kanske. Dags att leta motiv..





(bilderna är lånade)



Desire to inspire..


Wow, idag har jag fått jättefin publicitet på desire to inspire. En blogg där två kvinnor, en från Australien och en från Canada, skriver om sitt brinnande intresse för just inredning och viljan att inspirera andra i konsten att få till det där lilla extra i sitt hem.    

Min snälla syster mailade och tipsade om mitt hus och vips så var det ett inlägg på deras blogg. Kul!

Det är alltid roligt att höra andras åsiketer om det man själv går och strosar i hela dagarna. Det är lätt att glömma vilket vackert hus jag har glädjen att få bo i. Bra att bli påmind ibland och även skönt att få lite "cred" för alla hundratals timmar som man svettats för att få fram husets rätta själ.

Tack igen för vänliga ord!




Underbar pion plockad i trädgården förra sommaren. Stor som ett tefat! Max, som vanligt linslus nummer ett.
 





Goa gubbar..


Förra veckan var jag på besök i växthuset i Gryt. JORDGUBBAR, dom hade nyskördade jordgubbar!! Stora röda och doften...ja ni vet ju hur färska jordgubbar doftar. Mmmm, sommaren är inte långt borta nu. Lovely!







Minns aldrig om jag berättade om min pelargon som jag även från Gryts växthus inhandlade för en tid sedan. En uppstammad zonal pelargon. En lax-/aprikosfärgad och nu blommar den för fullt. Krukan är också därifrån.
Snygg, eller hur?!





Nytt och fräscht


Nu är påskliljorna utblommade i påskdekorationen som jag skrev om tidigare. Lätt som en plätt har jag nu ersatt liljorna med lite pastell och rabarber. Som sagt, man tager vad man haver. Två paket tulpaner och lite grenar och spröda rabarber från trådgården.

Detta visar även vilken lätt bas det är i denna dekoration. Grenarna skapar ett stöd för blommorna så att det är lätt att bara sticka i stjälkarna. När blommorna vissnar är det bara att sticka i nya i grenarna som du har kvar.







RSS 2.0