Vitaste vitt


Jag har en dansk trädgårdsblogg som jag följer, Claus Dalby - mit haveliv. Han bjuder alltid på bilder från riktiga drömträdgårdar. Nedan följer bilder från en trädgård som går i vitaste vitt med silver som islag. Snyggt!









God morgon lördag


Lördag och helgen är här. Känns nästan som att det är lite höst i luften idag. Kall lite hög luft. Hua, det förtränger vi ett tag till. Idag ska jag ut på landet och fiska kräftor, kanske blir ett nät i sjön också. Brukar kunna få riktigt fina abborrar dit vi ska, så där feta och stora som nästan väger 1500g. Gott gott. Den här bilden är några år sedan den togs så vi få väl se om vi har något i backen imorgon bitti.




 


Färgexplosion


Idag har jag haft min kompis Carro på besök i butiken. Vi är gamla vänner och träffades på floristutbildningen som vi gick tillsammans för många år sedan. Alltid lika kul när hon kommer på besök. Dagens mission var en droppformad brudbukett i lila, cerise och vinrött, en riktig färgexplosion. Roligt när man får in en beställning som man vrider och vänder på och undrar hur fasen man ska göra för att få till och som sedan växer fram och bara blir rätt. Den här buketten var precis ett sådant uppdrag. Lite kallsvettig när kunden berättade färgvalet, men oj vilka nyanser och så snyggt! Kolla...








Och här är vi. Försökte att få till en bra bild men det gick så där...





 


Effekt


Ett snittarrangemang beställt. Och varför bara göra ett "vanligt" när det går att hitta på mycket. Här har jag klätt en oasisboll med hjärtan på tråd blad. Mycket enkelt och effektfullt.






Doftar som en karl


Idag har Razzirazz fått sig en riktig makeover. Han har nämligen varit på hundtrim. Så nu har han blivit ryckt, fått klippta klor, rensade öron, duschad och schamponerad, fönad och fått sig lite hundparfym. Så nu luktar han nästan som en karl och han är snygg min lille Rasmus.

FÖRE                                             EFTER




Inspirerande


Blev tipsad av min kära syster om en inredningsblogg www.desiretoinspire.net. Massor med läckra bilder i blandade stilar. Allt ifrån det mest moderna och stilrena hemmen till de romantiska små stugor som är belamrade med saker. Verkligen värt ett besök om man gillar inredning. Ett smakprov följer nedan.





Hon efterlyser även bilder från sina läsare på deras husdjur som ligger i en möbel. Det är ju bara ett så fantastiskt kul inslag! Det är inte djuret i sig som hon vill ha bild på utan djuret i en möbel. Titta bara så mysigt!!






Kolla in voven i den svarta skinnsoffan, vilken pose!!
Just love it!





Mini Paulia


En näpen liten Saint Paulia, lite annorlunda i blomman och väldigt väldigt söt.





Blandad kompott


Lite blandade godbitar från butiken...









That's my boy!


Vad mer behöver jag säga, det är roligt nästan jämt... 





Love you Rasmus!



Skönhet


Kolla vilken vacker orkidé som fick flytta in hos mig. Hela sex  stycken stänglar! Så fin, så fin.






Brud


Ja, då var det dags för bröllop igen. Den här gången en riktig romantiker. Ljusrosa nyanser ihop med lite aprikost och slingrande plättar i luften. Riktigt fin blev den.








Sommar


Våran lavendelhäck kryllar av fjärilar. Och det tycker jag (och katterna) är väldigt trevligt.





Boktips


Jag är inte pesonen som gillar att läsa böcker, har aldrig varit. Tycker det tar tid och jag har svårt att hitta någon bok som är tillräckligt bra för att hinna fängsla mig innan jag tröttnar och ger upp. Men nu har jag faktiskt plöjt igenom en bok på bara några dagar (!!!). "Kvinna i grönt" av Arnaldur Indridason. Boken har blivit utsedd till nordens bästa deckare och det var den väl värd. Fängslande och mycket spännande är denna deckare. Kan jag rekommendera en solig dag i hängmattan.






Lite inredning


Gokväll på er! Här kommer lite inredningsinspiration så här på kvällskvisten. Vitt med inslag av blått, svart och mörkt trä, sparsmakat och mycket elegant. Snyggt tycker jag. 

Kvällen har annars spenderats hos en mycket god vän. Alltid lika mysigt att träffas, äta gott och tjejsnacka lite skit. 
Ha en bra kväll och njut av bilderna nedan.   







Bilderna kommer från Sköna Hem.



Brud

Här kommer bilder på dagens brudbukett. En klassisk rundbunden med röda rosor.




Och så här ser den ut nu när den är helt klar och har blivit "piffad"...






Max tipsar...


Vad gör man när det är på tok för varmt? Jo man lägger sig raklång, kilar in sig så nära det bara går mot en list och sedan sträcker ut sig så man blir så lång som man bara kan. Det är iallafall vad Max gör hemma hos oss.






Spetsad drink


Vaför inte göra något mer, lite extra med flaskan man har med sig till värdparet? Titta så fint det kan bli. En spetsad drink helt enkelt!






Nöjd brud


Idag kom lite tackhälsningar från ett brudpar som jag gjorde blommorna åt. Det är alltid så roligt att se hur buketten ser ut "in the real moment". Dom blir ju lite av ens "barn" med all den tid och tanke som man lägger ner på varje bukett. Så att se buketten med dess brud syr på något vis ihop påsen och man vet att den kom till sin rätt.






 


Gubbarna

Nu är det snart över med jordgubbssäsongen. Idag var nämligen sista leveransen av jordgubbar från Ringstad Gård för min del. Sen är dom slut. Det är nu dom verkligen är som allra godast, söta och riktigt stora. Så skynda er att köpa era liter för saft, sylt eller bara för att njuta av dom färska.





The Duchess


Här kommer ett litet filmtips så här på onsdagseftermiddagen. The Duchess! Själv är jag väldigt förstjust i kostymfilmer och då gärna med kungligt tema. I The Duchess spelar Keira Knightley huvudrollen som den vackra Georgiana. Hon gifter sig med hertigen av Devonshire (Ralph Fiennes) för att avla en arvinge till honom. Georgianas mamma hävdar att flickorna i släkten bara föder pojkar vilker blir avgörande för hertigen att gifta sig med Georgiana. Som ni säkert förstår så blir så inte fallet, det kommer bara en massa flickor...
Mer ska jag nog inte berätta utöver att det är en riktigt bra film om man vill drömma sig bort för en stund.





Efterlängtad comeback


Nu finns storfavoriten åter i butik...



Finns även med tillhörande halsband.



Lavendel


Nu står lavendeln i full blom hemma. Så vackert.







Högsommar


Är det inte fantastiskt när dom på vädret säger att det kommer att bli svalare dom närmaste dagarna och termometern visar 28C. SOMMAR!





The Rock


Oj vad varmt det är. Vilken kanon sommar vi har! Katterna hemma hos oss bara ligger hela dagarna. Idag är jag ledig och ska som vanligt till min favvo klippa The Rock. Ha en bra dag i värmen ni med. Blomstrande hälsningar från katten Max.





Helgens brud


Här kommer bilder från helgens brudbukett. Rött, vitt och lite svart.











Fönsterfix


Varför inte ett par Longiflorum i fönstret som sprider sin doft i hela huset. Snyggt och enkelt nu när dom flesta krukväxter mer än gärna flyttar ut i trädgården.



Eller i köksfönstert där jag har samlat fina glas och skålar som annars bara står gömda i skåpen. Vaför inte ställa ihop till ett litet stilleben och låta föremålen tala sitt eget språk.






Kvällsronden


Som vanligt på kvällen har jag just gått ronden. Trädgårdsronden. Så här års fullkomligen exploderar trädgården bara under en dag. En knopp som knappt visar färg på morgonen kan vara helt utslagen när jag kommer hem på kvällen. Så ikväll fick kameran följa med och dokumentera lite...




Min Clematis som jag har planterat i kruka under en Forsythiabuske.
Nu har den klättrat upp och busken blommar igen.



Min Curryört som mot alla odds har övervintrat och nu blommar med
ljust gula blommor. Ni som inte har haft eller sett växten innan kan inte 
ana hur mycket curry den faktiskt luktar. Helt otroligt.



Katten Max som också var med på ronden.



Min ljuvliga "Heritage" en Austinros som blommar med bollformade blommor.
Har en svag och mycket fräsch doft med inslag av citrus. Riktigt vacker.



Fina, lite annorlunda


Vad sägs om en brudbukett gjord av brudslöja ett par orkidéklockor och hjärtan på tråd. Lite udda och mycket vackert.



Eller en glameliros. Flera rosblad som händigt limmas fast noga och tidskrävande men mycket effektfullt.





Finfotad


Idag har jag gett mig själv lite lyx i tillvaron. Jag har varit och gjort mina fötter litre sommarfräscha. Det var så skönt att under en timme få lite extra ompyssling och nu är fötterna så lena och fina. Något som man skulle unna sig lite oftare. Den här bilden är dock lånad, så vackra är inte mina fötter så dom får vara med på bild...





Ja, se det SNÖ:ar


Japp det är sant. Det har kommit SNÖ!! Riktigt snygga...




Ett blått är iallafall givet för mig i sommar.



Pelargoner, pelargoner älskade pelargoner


Titta så fina dom är. Pelargonerna har helt klart fått sig ett uppsving de senaste åren. För det var väl inte så länge sen som dom var en riktig "tantblomma". Det finns mängder av olika sorter. Bland annat Äggskals-, Zonale-, Dvärg-, Rosenknopps-, Stjärn-, Tulpan-, Kaktuspelargon med flera. Här är några som finns i butiken och några som finns i mitt hem. För jag själv är en riktigt PelargonLover!










Ja, många fina skönheter finns det.



Saft


Ikväll har jag gjort saft. Jordgubbssaft. Gott och mycket enkelt.




Ingredienser till Jordgubbssaft

1,5 kg jordgubbar (ca 3 liter)
500 g skalad och hackad rabarber (jag tog bara jordgubbar)
7 dl vatten
10 dl socker
2 krm natriumbensoat

Så här gör du...

Rensa jordgubbarna och koka upp med vatten. Koka upp och mosa bären mot kanten. Häll av i silduk eller i durkslag med en kökshandduk i. Mät upp saften och tillsätt 5 deciliter socker och ett kryddmått natriumbensoat per liter saft. Rör om och koka tills sockret har löst sig. Häll saften i väl rengjorda flaskor. Det blir ca 2 liter färdig saft.

Lycka till!







En tur i skärgården


Hade en helt fantastisk dag ute i skärdgården i lördags. Med båt bar det av till Harstena och kvällen bjöd på grill i gott sällskap. En som verkligen gillade havslivet var Rasmus. Han for fram och tillbaka på båten, som om han inte gjort något annat. En riktig skärgårdshund helt enkelt. 



 


Har diu inte varit på Harstena, åk dit. Så mysigt! Ät på restaurangen eller köp med lite nyrökt fisk från rökeriet.



Plantering


En plantering gjord idag. Pelargon "Black Night", gräs som går i vinröda/svarta nyanser, plättar i luften och en Clematis som blir mörkt cerise.






Blå blå vindar och hav


Vilken helg vi har framför oss. Varmt, sol och ledigt (iaf efter kl 13 imrogon). Det här är vad jag har planer på...











Grill, film och pavlova


Igår kväll blev det grillning uppe hos grannen. Mycket gott blev det att grilla och kvällen avslutades med film och en egengjord pavlova. Tyvärr missbedömde jag tiden det tog att göra en pavlova så mina vänner fick snällt vänta på efterrätten till klockan 22.45... Men den som väntar på något gott...



Marängbotten

4 äggvitor
2 dl socker
1 msk maizenamjöl
1 tsk ättikssprit

Gör så här

Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till ett riktigt styvt skum. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa tills smeten blir blank och det går att forma till toppar av skummet. Tillsätt maizena och ättika och blanda väl. Smeta ut smeten på ett rejält smörat och mjölat bakplåtspapper. Försök att göra en så rund cirkel som möljligt. Grädda i ca 1 timme och 15 min och stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar och svalna i ett par timmar eller låt stå över natten.

Vispa grädde minst 3 dl (mycket ska det vara). Bred ut lemon curd på marängbottnen och sedan på med grädden. Skär jordgubbar, passion, hallon fikon, körsbär ja, allt vad du kan komma över för ju mer frukt och bär desto godare!

Lycka till och tänk på att ha gott om tid på dig...



RSS 2.0