Buxbom

Buxbom är en perfekt kantväxt i rabatten. Blir så snyggt att ringa in en rabatt eller sätta längst med en gång. Det är en vintergrön växt så även under den kalla delan av året håller sig rabatten grön och fin. Den kräver inte mycket skötsel, lite klippning runt midsommar och lite gödsel bara.


Visst är det snyggt?Goda musslor


I helgen var vi hos goda grannarna och grillade. Massor med gott och blandat blev det. Bland annat gjorde vi en utstickare på grillbrickan, musslor i foliepaket. Gillar man musslor så är det här receptet värt att spara. Och som sagt kul att bryta av med.

Du behöver:

1 nät med färska musslor (finns i fiskdisken)
1 stjälk citrongräs
2 vitlöksklyftor
ett knippe persilja
2 klickar smör

Skölj och borsta rent musslorna. Släng dom som är öppna.
Bred ut ett ark folie och lägg musslorna på det.
Krossa och tryck sönder fibrerna i citrongräset. Smakerna kommer fram mer och det blir inte lika "träigt".
Hacka persilja och vitlök.
Strö över citrongräs, vitlök och persilja direkt över musslorna och klicka på två rejäla klickar smör.
Slå in musslorna i folien och se till att det blir tätt. Lägg direkt på grillen och när musslorna har öppnat sig så är dom klara. Ca 7-8 min

Smaskens!

Rabarber

Förra veckan planterade jag rabarber i min trädgård. Finns det något bättre än att gå ut i sin egen trädgård och skörda av det som växer för att sedan tillaga och äta?! Rabarber är iallafall för mig ett måste.

Rabarbern trivs i de allra flesta jordar, och bäst i ett lite halvskuggigt läge. Den sköter sig nästan helt själv, lite gödsel och ogräsrensning då och då bara. Lätt som en plätt.
...och tänk allt man kan göra av stjälkarna...
Rabarberpannacotta

Saft, sylt och marmeladGjuta ett betongfat utav rabarberbladet
Växthusdrömmar

Jag har sått ett litet frö. Det är inte vilket frö som helst utan ett växthusfrö. Jag har planterat det hos sambon A och jag hoppas att det kommer att slå rot och så småningom växa sig stort i vår trädgård.

Innan det har grott så får jag nöja mig med titta på andras växthus och drömma mig bort...


Titta och njut
Dagens skörd

Måndag morgon = upp kl 05.00, in till blomstergrossisten och plocka ut de allra vackraste varorna inför veckan. I morse fanns det mycket fint, som vanligt, och nedan kommer en del av de godbitar som fick följa med hem.
Brudorkidé och en otroligt vacker Sophora (ja, jag vet det stavas så, men uttalas Sofora)   

Orkidé - Paphiopedilum

Passionsblomma - doftar underbart och blomman är ett riktigt konstverk.Altan

Nu är planerna i full gång för hur den påtänkta altanen ska se ut. Det är så praktiskt att ha en händig karl! Möjligheterna är oändliga...(hoppas han inte läser detta). Hittade lite snygga bilder på ett hus som man kan drömma sig bort till litegrannl. Jag kan iallafall flytta in med detsamma om det är okej med ägeren.

Trädgårdsarbete

Vilken härlig dag! Våren har tagit ett stadigt grepp iallafall runt vår lilla skärgårdsidyll. Idag råder därför storstädning i trädgården och jag har en ständig följeslagare, vart jag än går...
Rasmus


Fint på bordet

Det gör så mycket att ha lite färska blommor på bordet hemma. Här har jag tagit en fruktskål och satt blandade blommor i blå och lila nyanser i. Ett par små violpenéer i glas fick även följa med hem.

Pensélycka

Jag älskar penséer! Hur fint är det inte att plantera endast penséer i en eller flera krukor och göra ett stilleben på farstukvisten eller vid entrén. Så vackert. Dom här krukorna hade jag förra året på min trapp och i slutet av säsongen var dom som stora bollar.Överlevare

Murgrönsviolen (viola hederacea), vilken överlevare! Den är så söt med sina näpna blommor som tittar fram. Plantera den i en lite större kruka och du har en blomma som växer sig stor och fin, blommar konstant hela sommaren och en bit in på höstkanten. Ett måste inför sommaren! 


SNÖ

Mängder av nya fräscha smycken från SNÖ kom in idag. Massor med snyggt!

Vad sägs om det här armbandet...

Eller dom här, jättesnygga att ha flera tillsammansBröllopstider

Det är så härligt att arbeta som florist. Speciellt roligt är det när alla kära par kommer in och vill beställa blommor till bröllop. Det blir en speciell stämning i butiken och man kan riktigt känna hur lyckliga och förväntansfulla dom är. Tänk vilket ärofyllt uppdrag att få vara med att förverkliga deras dag.

I slutet av maj ska jag förverkliga lite utav en dröm för min egen del. Ett bröllop ska äga rum på ett slott i sörmland och jag är floristen som ska få göra alla buketter och dekorationer. Så den här gången är det jag som är lycklig och förväntansfull och när frågan kom så svarade jag; JA JA JA!Nu kör vi...

Då var jag äntligen igång med min alldeles egna blogg. Spännande, läskigt, fantastiskt, otroligt kul ska det bli. Hoppas ni är många som vill titta förbi och förhoppninghsvis komma tillbaka. Nedan kommer lite bilder från butiken.

Nu kör vi!


Butiken
Vårig bukett med papegojtulpan, ranunkel, pärlhyacint, anemon, körsbärskvistar, och vaxblomma


RSS 2.0