Drömmen om ett fikonträd


Alltid den här tiden på året så börjar det klia i mina fingrar att få sätta igång med krukor och projekt i trädgård och på balkong. Plantera vackra buxbom i olika storlekar, penséer i mängder och så småningom även pelargoner som så smått faktiskt börjar komma i butikerna nu. Ååå, jag bara längtar. Är ni likadana?

Än så länge sitter jag dock bara och surfar runt på olika trädgårdsbloggar och hittar vackra bilder som ger mig inspiration till kommande krukkompositioner och projekt för trädgården. Nedan följer lite ögongodis...






Ett växthus kanske där jag kan gå och skörda gurka och tomat under det stora fikonträdet...



Ja, drömma kan man ju alltid.



Rörd


Jag blir så rörd och glad över alla fina ord och lyckönskningar som ni kommer in och ger i butiken. Det värmer verkligen. Och lite extra värme fick jag av snälla Wiwi i form av ett par egenvirkade vantar. Tack!!





Kärleksmums



Fick för mig att jag skulle baka kärleksmums eller snoddas som man alltid sa när man var liten. Enkla och så goda! Receptet kommer från Leila och finns även på recept.nu.



Fatet kommer från Mateus.

Till 1 plåt:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)

Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering
_

Tips

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.

Lycka till!



Squash


I lördags blev det en tur till Norrköpings nya och mycket fräscha squashhall. Jag har aldrig spelar squash förut men andra racketsporter såsom tennis och badminton ligger mig varm om hjärtat. Det var riktigt kul och framförallt riktigt jobbigt om man kommer in i spelets riktiga tempo och regler. En avkopplande relax med bubbel och bastu i samma lokaler blev det efter. Kan jag varmt rekommendera!







Ägarbyte


Oj oj, ni får ursäkta för extremt dålig uppdatering.

De senaste dagarna har varit mycket händelserika. Många av er kanske redan vet att det kommer att ske ett ägarbyte av butiken här på Storgatan. Jag kommer att lämna över till en mycket duktig florist som heter Johanna Andersson. Så blomsteraffär kommer det att förbli i lokalen, dock under ett annat namn. Själv har jag många idéer på gång som vanligt, men inga som jag kommer att skriva om här riktigt än... Ni får helt enkelt hålla koll lite då och då för att se vart jag hamnar och vad jag kommer att göra.  

Den senaste veckan har jag därav haft utförsäljning av befintligt lager och har även denna vecka rea på det som finns kvar. Galna dagar har det varit och nu ekar det faktiskt lite tomt i butiken. Men det finns fortfarande kvar en och annan godbit till er som vill fynda lite.

Det känns både vemodigt och tråkigt att inte få träffa alla kunder längre men ändå skönt att jag har hittat en person som verkligen känns helt rätt i sammanhanget. Är inte ett dugg orolig, och jag vet att hon kommer att göra ett kanonjobb.

Nu önskar jag Johanna ett STORT LYCKA TILL och det ska bli väldigt spännande att se vad hon gör av butiken och hur hon sätter sin egen prägel på något som man har väldigt mycket glada minnen ifrån.

Tack för min tid på Storgatan!
Jag kommer att sakna er alla!!








Busig


Buketter behöver ju inte alltid vara så perfekta tycker jag. Till helgen blir det ofta att man får ta hem lite "left overs" från butiken som inte kanske håller mer än ett par dagar, sådana blommor som man inte vill sälja. Men för egen del kan man få njuta den korta tid dom står. Det blir kanske en ros, ett paket tulpaner och lite ranunklar som man lite busigt slarvar ihop till en bukett. Men visst kan det bli fint ändå. Den här buketten står nu i mitt fönster hemma.





Valentin


Du glömmer väl inte Alla Hjärtans Dag på måndag...





Fresia


Veckans toablomma, två stiliga, vita och mycket eleganta fresior.

Voila!




Och det bästa är att dom doftar ljuvligt!



Kort

Ett kort beställt av en kund förra veckan.
Och visst är det kul om man kan ge bort ett kort som känns lite extra personligt?!








SNÖ


Vårnyheter från SNÖ. Ni som uppger "koden" VÅR får -25% rabatt på HELA sortimentet av smycken från och med imorgon lördag, till och med den 12/2. Skyna er hit...





Finns mängder av olika modeller till...



Sov gott


Idag har jag varit och lämnat begravningsblommor i Gryt. Själv tycker jag det är väldigt vackert när man följer årstidens blommor. Visst att det inte växer tulpaner ute nu men känslan av vår har iallafall infunnit sig. Så i dagens buketter och dekorationer fanns tulpaner, ranunkel, pärlhyacint, syren och rosor allt i milda pasteller. Väldigt vackert!









Pizza à la Leila


På fredag blir det hemmagjord pizza från boken "One more slice" med Leila Lindholm. Å det ska bli sååå gott, är lite hungrig nu när jag sitter och skriver detta inlägg märker jag. Ska se till att köpa riktigt med smaskigheter som man kan ha på pizzan, parmesan, färska tomater, mozarella, basilika, parmaskinka, oliver mmm. Kan det inte bli fredag fort... 






Valdemarsvikskortet...


Ja, det höll banken på att ta foto till en folder inne hos mig idag. En folder om valdemarsvikskortet som ska vara extra bra för dom som använder det. Så viken miljö vill man fota i om inte en blomstrande värld. Så fort fick jag plocka fram blommor och bulla upp så att det skulle se snyggt ut. Inte alls arrangerat... Men men, det är väl så dom bilderna ska se ut... 

Maria som jobbar på banken var dagens fotomodell.








RSS 2.0