Goda gubbar


Nu finns söta goda gubbar till försäljning hos mig på Båthuset.



Så tråkigt att  det blev en liter som inte blev såld idag...not
Den var riktigt god kan jag lova.



Snyggast av dom alla...


...är den här blomman. En riktig Rolls-Roys bland begonior. För jo, det är faktiskt en Begonia!






Blomsterprakt


Nu blommar min fingerborgsblomma hemma. Med sina höga stänglar och vita samt rosa blommor blir den ett pampigt inslag i rabatten. Den riktigt lyser.




Även min lavendelhäck är på gång...






Mystiskt vinrött


I en kruka hemma har jag planterat ett gräs som går i vinröda nyanser och tillsammans med det har jag satt chokladblomman. Så snyggt. Det läckra är att det prasslar så där härligt som när man ligger vid vattnet och lyssnar på vassen.






Hasselfors Garden


Nu har det kommit in något riktigt snyggt i butiken på kajen. Odlingsbänkar och växtstöd från Hasselfors Garden. Dom har tagit fram en ny trädgårdserie med bland annat dom här produkterna samt växthus, marksten och en rad andra fina saker. Odlingsbänken kan ställas vart som helst, på sten, på gräsmattan eller direkt i landet. Väldigt enkelt att använda och en snygg detalj i trädgårdden, dessutom slipper man (nästan) ogräset. Växtstöden har äntligen fått en riktigt snygg design. Släng dom gamla gröna som blir skeva och som man snubblar på i gräsmattan. Fram med Hasselfors svarta och ge busken ett riktigt ansiktslyft.



              
              



Oh what a day


Vilken härlig dag det har varit idag. Ett besök på favoritklippan i skärgården blev det och där blev jag kvar hela dagen. Det är så avkopplande att höra vågskvalp, fiskmåsar och en och annan båt åka förbi. Med en bok så fördrev jag dagen ganska lätt.








 

Herr Kantarell


Igår var det två kunder som kom in och berättade att de varit ute och plockat kantareller. DOM ÄR ÄNTLIGEN HÄR NU! Bara att dra på sig stövlarna och besöka "top secret" ställena för att leta efter GULD.





Brud


Nu är brudbuketten klar, levererad och förmodligen använd. Alla brudbuketter är roliga att göra men extra kul är det när det kommer in beställning på en färgkombination som man inte gör så ofta. Dagens brudbukett gick nämligen i cerise och orange. SÅ LÄCKERT! Nedan följer brud- samt tärnbuketter. Och att få en så glad och positiv reaktion som jag fick idag gjorde det helt klart värt att gå in och jobba på midsommardagen.








Midsommarafton


God morgon! Idag är det midsommarafton, solen skiner och det känns som att det kommer att bli en riktigt bra dag. Står just nu och gör brudbukett inför morgondagen. En häftig färgkombination av cerise och orange. Riktigt snyggt. Bilder kommer.

Dags att öppna butiken och jag önskar Er alla en riktigt fin midsommarafton!





Lantliv


Idag kom nya numret av tidningen Lantliv. Inte för att jag har haft jättemycket tid att läsa den så här dagen innan midsommarafton men ett snabbt öga fick leta sig igenom tidningen iallafall. Fastnade lite extra i reportaget "jag inreder med blommor och antikt". Det handlade om floristen Signe Faurholdt som tillsammans med sin son bor en bit utanför Köpenhamn. Så himla fint hem och en underbar terrass fullt med lavendel och olivträd. Hon driver blomsteraffären Persillepigen i Lejre stationshus och smeknamnet Persillepige fick hon som liten när hon band små buketter av persilja och rosor och sålde på torget.

Väldigt inspirerande och vackert hem och trivsam miljö. Visst!?





Ursäkta kvaliteten på bilderna, fotade direkt i tidningen..





Sockersött


Titta vilka söta små förpackningar av sötsaker som kommit. Goda kakor med lite vitsiga ord, perfekt "gå-bort-present" ihop med en blomma eller en förpackning te.






Polkagris


Har ni sett vilken läcker ros, en riktig polkagris.

"Chaim Soutine"





Här kommer bilder...


Nu är sladden till kameran hittad och jag kan nu bjuda er på resultatet av den nya planteringen utanför banken.

Så här såg det ut före...



...och så här blev det...




Bakifrån; Agapanthus, Salvia, Gräs, Begonia, Ageratum, Lobelia vit och längst fram Silvernjurvinda.



Puts väck


Sitter här i min pyjamas och äter en härlig frukost. Rabarberkräm, te och ett gott rågbröd. Solen skiner ute och idag är jag ledig. Lite trädgårdspyssel blir det och sen avkoppling i nya däckstolen. Ska bli så skönt för det har varit en tuff tid med begravningar, bröllop, student och nyöppning av butiken. Så idag blir det en efterlängtad slappardag.

Igår planterade jag om rabatten utanför banken. Och enligt mig själv (har inte hunnit få någon respons än) så blev resultatet mycket bra. Enkla rena färger och raka linjer. Självklart har jag lyckats förlägga sladden som man för över bilder från kamera till dator någonstans så bilder kommer när sladden hittats...(kanske blir lite städning idag också...) Mobilen har jag också lyckats förlägga någonstans och hemtelefonen är ur funktion för tillfället så det är näst intill omöjligt att hitta den. Hmm, lite mycket i huvudet just nu så nu tar jag mig en välbehövlig ledig dag i solen. Kram på er!



Prinsar och prinsessor


Måste bara lägga in dom här bilder med. Så vackra klänningar, vilka kreationer! En sån härlig bild när prins Carl Philip trampar på Victorias klänning.






Vitaste vitt


Nu har vi äntligen fått svar på hur kronprinsessan Victorias brudbukett såg ut. En urtjusig droppformad bukett med orkidé, doftranka, luktärt, rosenskära, pion och säkert en del andra vackra blomster som syns mer i närbild. Dom var så fina, både Victoria och Daniel och inte ett öga var torrt. Vilket bröllop! All lycka åt vårt vackra brudpar.



Drottning Silvia och prinsessan Madeleine var också de helt outstanding! Madeleines känning hade en sån vacker nyans och hon lyste verkligen.





Nyöppning


Idag slår vi äntligen upp dörrarna till Galleria Båthuset. Vi tjuvstartade lite igår med lite inbjudna och stämningen var på topp. Fint väder, gott att äta och mycket folk. Bjuder på lite bilder från oss. Kom och hälsa på oss i sommar!












Snart, snart


Oj vad trött jag är. Jobbat hårt inför nyöppningen. Stackars Anders är kvar och snickrar ihop mina konstiga idéer som poppar upp. Men allt blir så bra. Och hela tiden påminns man av vilket fantastiskt läge det är. Solen sken fortfarande på huset när vi åkte därifrån och då var klockan nästan nio. Imorgon ska jag fota lite så att ni får se hur fint det blir. Hoppas ju självklart att ni kommer dit och tittar i verkligheten också. Nu är det sängen som väntar för det blir en lååång dag imorgon med. Gonatt!

Kungliga bröllop


Nu så här i rådande bröllopstider så är det kul att titta tillbaka på hur olika kungliga brudbuketter har sett ut genom tiderna.

Först ut är självklart Drottning Slivia och Kung Carl XVI Gustaf som gifte sig den 19 juni 1976. Silvia bar en klänning med långt släp från Dior. Brudbuketten gick i vitt med orkidéer, liljekonvalj och rankor av uppträdd doftranka.


         

Storbritanniens kronprins Charles fick tillslut sin Lady Diana Spencer. Brudklänningen var av modell gräddbakelse á la 80-tal. Brudbuketten var likväl lika svulstig med vita rosor och mycket murgröna.




Danska prins Joachim gifte sig först med Alexandra den 18 november 1995...



...och senare med fransyskan Marie Cavallier den 24 maj 2008 vars brudbukett gick i vitt och ljus aprikos med traditionella rosor och lilja.


                 

Danska kronprinsessan Mary fick sin kronprins Fredrik den 14 maj 2004. En vacker och vild bukett med vita rosor och doftranka.
 


Norska prinsessan Märtha Louise gifte sig med Ari Behn den 24 maj 2002. En hjärtformad bukett med liljekonvalj och orkidé samt en liljeklocka i mitten.



Mette-Marit gifte sin med kronprins Haakon av Norge den 29 augusti 2001 och står kanske för den mest omtalade brudbuketten genom tiderna. En ohopflätad matta av olika nyanserade orkidéklockor och orkidérötter.


               

Nu väntar vi med spänning på vad kronprinsessan Victoria kommer att ha på sig och famförallt vilken typ av bukett hon kommer att ha. En kompakt rundbunden eller en groppformad? Ska hon följa trenden med vita nyanser som sin mor och som så många andra eller kommer hon att sätta en ny trend inom brudbuketter? Spännande!





Mellan hägg och syren


Nu är det som allra vackrast ute. I och med att det varit relativt kallt ute så har man verkligen haft möjlighet att njuta länge. Doft av hägg och syren, gröna gräsmattor och blomstrande rabatter. Det blev en del turer fram och tillbaka till olika ställen igår för at fixa med saker inför nyöppningen och grönskan är verkligen storslagen.

Annars känns läget lite mer under kontroll idag. En hel del "to do" klarades av igår och idag blir det hårdkörning igen.

        




Fyra dagar kvar...


Nu är det bara fyra dagar kvar tills vi slår upp dörrarna till nya butiken nera vid vattnet. Har jag koll på läget, nja. Som ni vet så har det varit ett par köriga veckor med bröllop, begravning och student. Men nu kör vi järnet i veckan och trolla med knäna har jag gjort förut. Men det ska bli hur kul som helst och det känns så roligt att kunna få glädja med lite nytt och spännande inför sommaren. Men just nu känner jag mig ungefär så här...





I nöd och lust


I helgen var det dags för bröllop igen. Temat var svart, vitt och rosa med inslag av lime. Så igår kväll blev det dekoration av bord ute på Fyrudden hos Ida och Lotta och tidigt i morse var jag i kyrkan i Gryt och gjorde fint. Det är svårt att framhäva färger i kort men buketten blev riktigt snygg och lite ovanlig med svarta inslag.













Leftovers


Lite lyx att ha ett jobb som florist. Fina blommor på bordet till helgen, så kallade "leftovers", lite udda blommor som inte blev sålda helt enkelt. Och så lite plockat från trädgården.




Har även fått min lilla gröna hörna som jag önskade hemma. Skrev tidigare om hur snyggt jag tycker att det är när man bara har gröna växter. Sagt och gjort, nu har jag planterat lite olika gräs och annt snyggt hemma.






Idyll


Nu har jag precis kommit tillbaka efter en tur ut till Tryserums kyrka. Det är begravning och lite blommor är levererade. Kyrkan ligger så vackert till på en liten kulle med röda små hus och ängsmarker runt omkring. En riktig liten idyll.










Betong


I nya numret av Sköna Hem var ett bra reportage från Stina Lindholms bostad/butik/café/ateljé på Gotland. Hon är skulptör och formgivare och favoritmaterialet är betong. Kan bli så otroligt sugen på att ha ett sånt hem ibland. Stramt, svart, betong stora öppna ytor och bara en massa gröna och vita växter. Idag bor jag i ett hus som är raka motsatsen. Trä, vitt, små rum, och massor med blommande växter... Får helt enkelt köpa ett till hus.

Kolla på dom här bilderna visst är det snyggt?!



                







Student


Uj vilken dag. Nu märks det att studenten närmar sig med stormsteg. Nya Sköna Hem kom idag och jag har inte ens tagit ur den ur plasten - snackar vi mycket att göra... Det har nog aldrig hänt förut att den har fått ligga orörd en hel dag. Så med andra ord har dagen gått i ett. Avtackningar, en blomma till fröken och en ros med cellofan och band att hänga runt halsen. Ja, inatt vet jag vad jag drömmer om, gult och blått.






Och så kom den då äntligen...


...min "Trifolium repens". Vilken snygging! En klöver som är riktigt fin ensam i kruka eller ihop med andra växter. En sån fick följa med hem direkt.





Sommarfint


Tänk vad lyckligt lottad man är när man barfota kan gå ut i trädgården och plocka en bukett blommor. Pionerna har slagit ut här hemma nu och uj vilken blomma. Kolla bara!



 

Och lite annat fint på soffbordet



...och så rabarberpaj, NU är det sommar





Full rulle


Nu är altanbygget i full gång, så snart nalkas bygg-pizza. Kul att se hur det går till från början, hur man lägger upp arbetet menar jag. Mycket underarbete som man inte riktigt förstår. Mäta, höja upp, vattpassa, mäta lite till och snart så är underjobbet gjort.

Surfade in på Sköna Hems hemsida och blev lite inspirerad av alla olika hem som finns att titta in i. Framförallt fantastisk sekelskiftsvilla på Dalarö. Riktigt somrigt och fräscht! 










Tack Hanna för bararberna!


Igår kom snälla Hanna med lite rabarber. Så i helgen blir det paj och kräm. Kräm åt jag förresten till frukost idag, så gott!





"Vilken bra grillplats vi kommer att få"


Idag ska äntligen bygget av altan börja. Det gäller att inte strida på för hårt och använda fraser som "Åh, vad kul" "Det får ta den tid det tar" och "Vilken bra grillplats vi kommer att få" då går det lite fortare... Annars är det ganska tjärft att få igång sambon i nya projekt. Klandrar honom absolut inte, då han i stort sett redan renoverat hela huset. Men en altan, gud så skönt det ska bli (jag har redan planerat vad som ska vara i krukorna och vart dom ska stå på altanen, köpte även en däckstol igår...)





En plats att njuta.




Tuberosa


Har även gjort fint inne på toan, tänk vad man hinner med när man är ledig. En tuberosa står ensam i en vas och sprider doft på hela toan.








Passa på


Scones blev det till kvällsmat idag. Sambon är inte hemma så det gäller att passa på när hälsofreaket är borta. Känns extra bra då jag vet att några av mina vänner sprungit och svettats i vårruset ikväll. Tror jag breder på lite extra cream cheese...

Den vackra koppen är gjord av Maria Liliegren och finns självklart hos mig i min blommande värld.
Finns även i rosa, blått och grönt.







Lyckans ost!


Å vilken härlig dag jag har haft. Tänk att det blev en sån toppendag med strålande sol hela dagen. Dubbel lycka blev det även när jag snubblade över så mycket som två fyrklöver, vad ska det betyda? Så idag har jag en liten bukett fyrklöver på bordet, inte illa!



På bordet står även en stor bukett med penséer i blandade blå, rosa och lila nyanser.





Blått är flott






Rosenskärm


Jag har en rosenskärm hemma och den har blommat så länge. Man ser den inte så ofta vilket är synd för den är otroligt tacksam och makalöst vacker, eller hur?




Planteringsdags


Nu har det fullkomligen exploderat hemma i trädgården. Allt har slagit ut på en gång och det är nu ångesten för att man inte riktigt hinner det man vill kommer. Imorgon har jag iallafall en ledig dag och ska bara vara hemma och påta i trädgården. Plantera sommarkrukor står bl a på schemat. Trädgårdsmästaren i gryt ringde även och sa att han nu hade fått hem rosa och vita stockrosor - så nu får jag dom tillslut, mina efterlängtade stockrosor.

 

    

   

 



 



Karameller


Nu på morgonen kom ett par favoriter från SNÖ. Halsband och armband i en ljuvlig grö/rosa, riktig karamellig färg. Bra present till studenten.









I butiken


Nu blommar det utanför butiken. Även om vi väntar på rysslandvärmen så ser det väldigt somrigt ut här hos mig i min blommande värld. Kryddväxter, olivträd, pelargoner, femtungor, dimond frost och massor av annt fint.




chokladblomma - doftar choklad i skymningen







Barndomsminnen


I måndags kom holländaren med en blomma som för mig bringar fram en massa barndomsminnen. En uppstammad klockmalva. Mormor hade en stor klockmalva i hennes sommarstuga och jag minns att jag alltid förundrades över dess blomning. Så i måndags blev det ett inköp av klockmalvan och nu står den här och blommar så fint precis som när jag var liten. Nästan så jag inte vill sälja den...

Skötsel för den här är ljust, skugga lite lätt sommartid och vinteförvara svalt och ljust. Håll jorden fuktig och ge näring under vår till höst. Plantera i sandblandad kalkrik jord och den blommar rikligt. Så fin.





Dags nu...


Tycker att det är dags för sommaren att komma på riktigt nu. Rysslandsvärme hit och rysslandsvärme dit, jag vill ha sverigevärme!!



...drömmer mig bort



RSS 2.0