Brudbilder


Hittade lite bilder på ett brudpar som jag gjorde buketten åt förra sommaren. Dom är så fina så ni måste bara få se!









Droppar och Krokus


Var ju bara tvungen att plocka in ett stycke vår från trädgården. Snödroppar och krokus i ett glas.
Så vackert! 







Tekakor och Tommy Nilsson


Idag var det tänkt att jag och Carro skulle ta oss en rask promenad runt viken. Men usch och fy vilket ruskväder det blev. Kallt och snöblandat regn. Så någon promenad blev det inte. Istället en tur till växthuset i Gryt. Fler penséer inhandlades och även planteringsjord, så nu ska allt ner i krukor...när vädret tillåter att vara ute.

Så på eftermiddagen idag blev det tekakebak istället till toner av Tommy Nilsson och även lite Europe. Vet inte om jag har bakat tekakor någon gång i så fall var det väldigt längesen, men oj vad farligt goda dom blev. Nu har jag ätit 1 1/2st, tur att jag har badminton ikväll...

Receptet hittade jag på Jennies matblogg. Ni vet, hon som är med i "Sveriges Mästerkock" som går på tv på onsdagar. En väldigt duktig tjej som jag gissar kommer att ta hem hela tävlingen.




Fatet kommer från Mateus



Trädgårdsmässa


Sitter här hemma i soffan nu och smälter alla intryck från Trädgårdsmässan. Igår var nämligen jag och en god vän uppe i Stockholm i Älvsjö och botaniserade bland alla fina växter och inspiration till trädgård och balkong.

En hel del inköp blev det och plantgarderoben som kunde utnyttjas gratis fylldes till bredden av våra plantkassar och balkonglådor. Kan garantera att vi såg ganska lustiga ut när vi efter dagen shopping skulle hämta ut alla våra saker och plötsligt inser att få med sig allt kanske inte skulle bli så lätt.. Men vi lyckades ta oss till bilen, släpandes på alla påsar som sprack i bottnar och kramp som vi fick i armar. Men det var det helt klart värt. Så mycket fint som ska planteras både ute och inne, bildbevis kommer.

Idag blir det en tur upp till Rättvik, jag har nämligen sålt min glasveranda. Känns vemodigt (ja, jag vet, det är bara en glasveranda) men den är ju så fin och så svår att få tag på. Men men, det känns säkert bättre sen när pengarna ligger i plånboken.










Pastellkaramell


Måste bara visa min pastellkaramell som jag har hemma. Förra veckan gjorde jag något som jag inte gjort på väldigt länge. Jag köpte tulpaner på Ica.. Har en floristkompis som var där och handlade ett par dagar innan och hon sa att dom hade så söta tulpaner. Som bekant säljer matbutiker 2:a sortering vilket betyder att stjälkarna oftast är mycket spädare och hållbarheten är därav sämre. Dom här tulpanerna var verkligen en 2:a sortering för dom var så små så små, men det var just det som gjorde dom så söta. Puderrosa kronblad tillsammans med mina duvblå kuddar blev en riktig pastellkaramell.








Naturskön


En gren från mitt päronträd har fått komma in i värmen. Snyggt! Har haft den inne i en vecka nu och den har redan börjat visa en grön nyans i knopparna. Tänk på det nu när det är tid för beskäring av buskar och träd att ta in lite kvistar, det är så vackert när dom slår ut i blom.

Idag står en hel rad med saker på "att göra" listan. Förstår inte vad fort dagarna rinner iväg. Och imorgon bär det av till Trädgårdsmässan i Älvsjö. Då får man äntligen njuta av lite blommor och framförallt botanisera bland alla pelargonsticklingar. Ska bli mycket mycket roligt!





  


Pasta basta!


När inspirationen tryter och tiden är knapp så har jag en goding som är en riktig räddare i nöden. Nedan följer ett av favoritrecepten.



Det här behöver du..

2pkt färsk ravioli (ost- eller portabellosmak är godast enligt mig)
1 gul lök
vitlök
1pkt färsk babyspenat
2pkt krossade tomater med chilismak
1 tsk socker
rökt skinka 
1 burk creme fraiche
tunnt skivad salami, gärna stark
rikligt med färsk basilika
salt och svartpeppar från kvarn

servera med ett gott rödvin

Gör så här..

Hacka vitlök och gul lök och bryn tills den blivit mjuk. Tillsätt krossade tomater och socker. Låt puttra i några minuter.  Koka raviolin. Skär skinkan (går bra med vanlig rökt smörgåsskinka) och blanda ner i tomatsåsen. När raviolin är klar vänder du ner den tillsammans med creme fraichen och babyspenaten i tomatsåsen. Lägg upp allt på ett vackert fat eller skål och lägg över salamin och rikligt med nyplockad basilika. Dra några tag med pepparkvarnen och hyvla eventuellt även över lite parmesan. Voila! Gott och lätt som en plätt!  



Fruktsallad


Startat morgonen med en fräsch fruktsallad. Gott, nyttigt och enkelt och framförallt känner man sig både pigg och nyttig. Idag är det verkligen vår ute och snart stundar en långpromenad i solen. Termometern står på 14 grader!! Äntligen.





Rosmarin


Rosmarin är min absoluta favoritkrydda. Inte bara smakar den gott, den är så otroligt vacker också. Snyggt växtsätt. När jag var på Zetas förra veckan så fanns det uppstammad rosmarin. Och till råga på allt så stod den i full blom! Blommorna påminner om lavendel och färgen är även här lila. Så en sådan fick självklart följa med hem till Viken. Nu står den i mitt köksfönster och frodar sig, min favoritkrydda!







Glasveranda


Säljer nu min diamant bland juveler. Min vackra, underbara och alldeles fantastiska glasveranda. Visionen var en gång att den skulle byggas till på huset, men ibland blir den inte riktigt som man tänkt sig. Så nu har den stått omonterad i ett par år och jag har knappt försonats med tanken på att sälja den...men men, bättre att den kommer till sin rätt någon annanstans för den är verkligen vacker.

Om någon är intresserad så är priset 15 000kr. Annons ligger på blocket under rubriken "glasveranda" där finns även alla mått.  






Stomp

Goda, goda goda är dom här kakorna kallade "stomp". Enkla att göra då dom gräddas i torr stekpanna. Ät dom på en gång lite ljumna med skinka och ost. 

 
Recept
1 l fil
1,5 dl sirap
1 kg vetemjöl
4 msk bakpulver
2 msk brödkryddor
 
Allt blandas, gör runda bullar som kavlas ut till runda kakor.
 
Gräddas i torr rätt het stekpanna.
 
Lycka till..



Efterlängtat besök


Jag kan bara inte få nog av Zetas! Så snyggt, så vackert och så stilfullt. Jag och en god vän var där på ett efterlängat besök förra veckan. Nu när jag har sålt butiken och inte får mina leveranser av blommor så var det så härligt att bara få gå och lukta på all vårgrönska.

Mm, jag skulle bara vilja flytta in, direkt.









Nöff nöff


I söndags var jag hemma hos pappa en sväng. Solen sken och det var inte ett moln på himlen. Dom har sedan sen höst stödutfodrat rådjur och annat klövvillt med ensilage. Med förra vintern färsk i minnet minns nog många hur tufft framförallt rådjuren hade det med all snö som låg tjock under en lång lång period.

Så den här vintern har dom fått lite gott att äta. Ofta när man kommer så står det några rådjur eller hjortar och käkar. Den här söndagen när vi kom så var det inte ett så välkommert djur som stod och smaska... Vildsvin!






Tulpan


Ja, jag kan bara inte få nog av dom här skönheterna. Krispiga, frasiga och vårens färger i ett tio-pack! Lovely! 





 


Till salu


I helgen har det varit rensning i hemmet och i boden. Oj, vad man lyckas samla på sig en massa saker som utav okänd anledning som bara står och samlar en massa damm. Så sagt och gjort, två släp fylldes och flera sopsäckar står nu och väntar på att få åka med kärra nummer tre. En stor lättnad...

Självklart är inte allt bara skräp så den lokala second hand butiken kommer snart att få sig lite nya varor. Lite ska även ut på blocket. Jag även lägger även ut det här på bloggen, kan ju vara någon som vill komma i form till beach 2011 (jag gav upp) eller lite fint höganäs porslin.

Om det är någon som är intresserad ring eller maila
Linnea 070-557 80 88 eller [email protected]


En crosstrainer av märket OrbiTrek. En liten dator som mäter puls och sträcka. 1300kr


Höganäsporslin 6st koppar, 5st tallrikar, 3st assietter och 5 st frukostskålar 500kr



RSS 2.0