Julstämning



Tillbaka efter julmarknaden på Julita. En trevlig marknad med "rätt" typ av saker. För mig ska en julmarknad innehålla mycket fint hantverk, stämning och goda matupplevelser, och det gjorde den här. Så funderar ni på att åka dit så kan jag säga att det var väl värt ett besök. Det bästa av allt var att jag hittade ett par fårskinnstofflor som jag så länge varit på jakt efter. Även en starkost gjord på Jersey ko- och getmjölk inhandlades. Den ska avnjutas ikväll ihop med en god marmelad. 







Mina nya tofflor!


Inte så juliga bilder nedan men nog så vackert!
Delar av växthuset som rymde en stor samling olika sorters pelargoner.







 


Jul på Julita


Idag bär det av till Julita gård som ligger i hjärtat av Södermanland. Den traditionella julmarknaden går av stapeln och mamma och jag ska dit och insupa lite julstämning. Förhoppningsvis kommer jag även hem med ett par fina fårskinnstofflor.

Julita gård är ett gammalt storgods från förra sekelskiftet. Med dess välbevarde byggnader, vackra miljö intill sjön Öljaren och framförallt dess vackra örtagård, är det ett trevligt utflyktsmål som vi varit på många gånger när jag var liten. Här finns även en fruktträdgård med hela 123 olika äppelsorter!

Har aldrig varit på julmarknaden så det ska bli riktigt spännande att se om det är något att "ha"...





Varma halsdukar


Nu ska här viraks! Tre halsdukar beställda, så det är bara att sätta igång, helgen är räddad... Tur att man har sällskap, Max tycker nämligen det är otroligt intressant och titta på tråden som hela tiden rör på sig.






Balkongfix


Har ju inte visat er hur fint det kan bli på en balkong med lite höstiga blommor. Det var nämligen uppdraget som skulle verkställas efter besöket på Zetas. Så en stor svart kruka och blommor i lila och silver inhandlades och i regn, rusk och kyla planterades krukan och resultatet blev mycket väl godkänt. Vad tycker ni?





I krukan har vi planterat; En, Ljung, Silvertrassel, Prydnadskål, Silverek och så olika sorters plockad mossa från skogen. Även ett par kottar fick pryda sin plats i planteringen.



Lycklig!


Jag blir bara så lycklig när magasinen som kommer nu har en julig framsida. Idag kom tidningen Lantliv, och kan man annat än att bli sugen på att göra kransar, hyacint, glögg, amaryllis, julkort och pyssel i största allmänhet? Älskar den här tiden, problemet är bara hur man ska hinna med allt man vill göra...bäst att börja redan nu!






Cyklamen


Cyklamen är en blomma som är högaktuell just nu. En blomma som går bar att ha både inne och ute, för den klarar faktiskt någon minusgrad. Finns i många olika färger och utföranden. Just nu har jag en variant som är lite krusig i kronbladen, en riktig snygging om ni frågar mig!

 





Z E T A S



Då var man hemkommen från en helg i huvudstaden. Alltid lika kul att få sig en bit stadsluft, blir ju annars inte så mycket av den varan här på landet... Lördagen bjöd iallafall på en efterlängtad tur till handelsträdgården ZETAS. Självklart blir man inte besviken när man kommer dit, för det finns så mycket fint och allt i en härlig miljö där det mesta går i rost, svart, betong och zink, SÅÅ snyggt! Dom har även ett väldigt mysigt litet café där en potatis och purjolökssoppa med bacontoast och färskost blev dagens lunch.

Så till alla er som inte varit och besökt detta underbara ställe, åk dit! Ni blir inte besvikna!















Huvudstaden


I helgen bär det av till vår vackra huvudstad. Och helgens stora utflykt går till ZETAS trädgårdar!! Äntligen ska jag få komma tillbaka dit. Har inte varit där på flera år, inte sedan jag gick floristutbildningen vilket är x antal är sedan. Så det kommer förhoppningsvis ge massor med härlig inspiration och skaparlust. Om inte annat så finns ett jättemysigt litet café som man kan ta sig en fika och drömma sig bort för en stund. För vilken florist drömmer inte om att ha ett sådant ställe som Viktoria Skoglund, ägare till Zetas...






Viktoria Skoglund



Kransar


Idag har vi bundit kransar jag och Ebba. Stora, maffiga i vitt, silver och grönt. Dom blev riktigt fina och visst är det mysigt att bli mött av en vacker krans på dörren när man kommer hem?!







Körglädje!


Idag kom det in en beställning på en bukett till en tjej som nyligen hade tagit körkort. Och så klart så börjar man att fundera på hur man ska kunna göra kopplingen till körkort genom buketten. Tycker jag löste det och fick fram temat ganska bra...eller?

Ibland är det bra med en leksaksaffär bredvid...








 


Ebba!



Den här veckan har jag hjälp av Ebba som går i 9:an. Mycket rar och duktig tjej som idag får göra lite pyssel inför allahelgonahelgen, där gravar ska smyckas och göras fina. Enligt mig behöver det inte alltid vara dom traditionella granliggarna som ligger på gravarna, som oftast ger ett ganska hårt och opersonligt intryck. Varför inte ett litet hjärta? Och det är precis det som Ebba står och gör just nu, små söta hjärtan med en liten ros, lite tillandsiamossa och rosett. Enkelt, personligt och fint.






Canvastavla


En till rolig beställning har kommit in. En canvastavla som skulle skrivas en vers på. Och så här blev det...









Lammöron


Här kommer beskrivning på hur du gör lammöronsbollarna.



Köp en osaisboll i valfri storlek

Börja med att sätta mindre blad till det som sedan ska bli toppenav bollen

Använd vanliga knappnålar för att fästa bladen

Bygg sedan på med större och större blad i ett jämt avstånd tills du täckt hela bollen

Voilá!!




Lycka till!


 


Oj vilken dag!


Nu sitter jag i soffan med en kopp te och mysbyxor på. Är trött efter en dag med fotning, styling och piff. Men oj, så kul det har varit! Och vilka duktiga människor som har varit här och jobbat fram fantastiska bilder. Vilka proffs! Ska bli väldigt spännande att få det färdiga resultatet. Dock kan det ta en tid innan det går i tryck men den som väntar på något gott...

Det kändes ganska konstigt att en stylist kom och plockade runt på ens egna grejer. Men vi konstaterade ihop att ofta låser man sig vid vissa alternativ och när det kommer in en annan människa så ser den plötsligt andra lösningar och sätt att dekorera. Dock blev hon förvånad att det inte var så mycket att piffa som det annars kan vara vid andra "hemma-hos-besök" och det får jag väl ändå ta som en kompilmang.

Här kommer lite blandade bilder från dagen som gått hemma hos mig.


B A D R U M M E T








V I N D E N







K Ö K E T








M A T P L A T S E N - V A R DA G S R U M









En rolig dag och en otroligt rolig upplevelse!






Piff piff piff


Oj oj, idag är det piffa som gäller. För imorgon kommer dom... Det är äntligen dags för frilandsjournalisten och hans följe att komme hem till mig och göra två reportage för två olika inredningstidningar. Det ska bli väldigt spännande att se hur det går till "bakom" liksom. Har försökt att göra sånt där "lite extra" hemma, men aldrig blir man riktigt nöjd och jag blir bara mer och mer nojig över att det kanske inte är något att fota. Men men, är det inte det så har jag iallafall fått bjuda på lite god mat och träffat tre nya människor i mitt liv. Spännande!

Lovar att ta lite bilder imorgon när allt är så där piffat och fint. Då får ni även en lite förhandsvisning innan det går i tryck.





Frost


Jaha, då var den först frosten här - skrapa fönsterrutorna på bilen, tjock jacka, varma tofflor, halsduk och vantar. Jo, jag erkänner - det är ju ändå lite mysigt. I morse när jag kom hem från Norrköping efter den veckovisvanliga turen för att hämta blommor så sken solen och frosten glittrade i ljuset. Det var så vackert. Rosen "Visby" som nu blommar hemma i rabatten såg ut som det var doppad i socker. SÅ fint!








Picknick


En härlig helg har precis passerat. Konstigt att helgerna alltid har en tendens att gå för fort. Lördagen bjöd iallafall på en riktigt härlig dag med sol och en utflykt till Ekön som ligger i Gryts skärgård. Där blev det picknick på klipporna. Så här på höstkanten är det betydligt mindre folk än vad det brukar vara på sommaren. Men det är ju minst lika vackert nu, även om en vindtät jacka och ett par vantar får ersätta bikinin.  




Varm choklad, ett måste på en picknick!



Tada!


Nu är dom klara! En olivgrön och en brun blev det, och det kommer säkert bli fler under hösten. För när man väl har börjar så går det knappt att sluta. Är faktiskt riktigt nöjd över resultatet och mäkta imponerad över mig själv...







Hortensia!!!


Hortensia är utan tvekan en av mina favoritblommor. Finns i massor med olika färgställningar och går utmärkt att torka. Fin att ha i kruka och väldigt snygg som snittblomma.

Vem blir inte glad av en sån här bukett??!!







Ätbar plantering


Varför inte ge bort en blomma och lite ätbart!? En bra kombination tycker jag. Trevligt, snyggt och passar alla. I den här har jag skorpor, te, kakformar och så lite blommor.







Nyheter


Nu är butiken fylld med nyheter. Massor med snyggt finns det. Kom och se själva, det finns något för alla





Fina kok-, inrednings- och inspirationsböcker är bra "gå-bort-presenter"!!








Vitt, brunt och silver är ju hur snyggt som helst!









Eller gråa och svarta nyanser, alltid lika snyggt och tidlöst!



Lysande


Visst är det mysigt när man får tända dom allra första ljusen för säsongen. Jag vet inte hur mycket värmeljus jag gör av med under en höst och vinter men många många många är det iallafall.






Nyplanterat


Idag har det planterats nya och fräscha, lite höstiga krukor på entren hemma. I år är även ett riktigt äppel år, iallafall hemma hos mig. Så en korg med Säfstaholms äpplen blev ett vackert blickfång och lätt att ta med ett äpple på väg till jobbet.










Visby


Nu blommar min rosbuske för andra gången i år. Jag planterade den i början av sommaren och den har tagit sig riktigt fint. Stora runda bollformande blommor och den doftar friskt och mycket. Sorten heter Visby.







Baka baka liten kaka


Blir man inte sugen på att äta upp dom direkt?? Nästan så man inte behöver ha något i dom, ser så goda ut ändå... Nu finns formarna i massor med olika storlekar, färger och mönster i butik.







RSS 2.0