Daboecia


...så heter denna skönhet och är en sorts ljung, skotsk ljung även kallad. Finns i vitt, lila och rosa. Jätte vacker och dekorativ!






Svamplycka!


Idag blev det en lång tur ut i svampskogen. Tre timmar över stock och sten. Å gud så mycket svamp det finns i skogen nu. Allt detta regnande har verkligen gett oss guld i skogarna! Så ikväll blir det en svampmacka, eller två, eller tre...






På "g" är även dom här läckerbitarna...



Har ni inte varit ute än så ger er ut nu! För alla er som inte brukar hitta eller har några direkta ställen att gå till så är förhållandena just nu perfekta och man kan nog i stort sett hitta svamp var man än går.



Dans på rosor


Liver är inte alltid en dans på  rosor - bara ibland...





Transparente Blanche


Idag blev det en tur till torget innan öppning. Massor med gott fanns det, rödbetor, morötter, färsk blomkål, kantareller och så självklart mina favoritäpplen - Transparente Blanche. Vad ska jag hitta på med dom mån tro, kaka, mos eller bara äta som dom är kanske. Skålen kommer från Olsson&Jensen och finns i min butik för 479:-, jättefin!







Ljunggirlang


Vart tog sommaren vägen? Kallt, regn och rusk - VARJE DAG!! I somras när det var så där riktigt varm vet jag att jag klagade på att det var FÖR varmt, men jag säger förlåt till vädergudarna, jag menade det inte, jag tar tillbaka det. Snälla sol, kom tillbaka!

Idag fick jag in en beställning på en höstig snittdekoration. Kompakt och mycket färg. Tog en ljung som jag knipsade av blomstänglarna på och virade ihop med ståltråd, ungefär som en krans. Blev en kul detalj.








Hemmapiff och rödbetor


Idag har jag haft en ledig dag. Vad har jag gjort, jo sånt som bara måste göras hemma oavsett om man har lust eller ej. Så tvätt, städ och så lite roligt piff. Hallen fick sig ett lyft med lite nya snygga kuddar från Gant.


Ps...sladdarna får ni bortse ifrån, ett litet skönhetsfel bara.

Tofflorna kommer från snälla mamma som var i Marocko.

Insektstavlor från Hagedornhagen. Trähängaren hittade vi i boden när vi flyttade in.

Klockan är fyndad på ortens Röda Korset.


Till kvällsmat så har jag ätit något riktigt gott och riktigt enkelt. Kokta färska rödbetor med fetaostcreme. Ni måste bara prova!



Recept

1 burk creme fraiche (den onyttiga)
1 pkt fetaost
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar från kvarn

Smula sönder fetaosten i creme fraichen, pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och svartpeppar. Servera till dom ljumma rödbetorna, strö eventuellt över tila nyplockad oregano eller timjan.

Mmmm!



Nyanser av höst


Nu måste väl alla känna att höstluften har kommit? Lite kall, lite klar på något vis. Även om man gärna hade haft fyra veckor sommar till så är det lite mysigt när känslan börjar komma att det faktiskt börjar bli höst. Här i butiken börjar dom röda, gula och oranga tonerna bli allt fler...







 


Levererad


Ser ut som att Magdalena Graaf blev nöjd med min kreation...





Brud


Igår hade jag besök av en gammal kollega och mycket god vän. Hon är också florist och hade fått i uppdrag att göra en brudbukett till en annan vän till oss. Så igår gick dagen väldigt fort, för gud så kul det är när man kan prata om en massa gamla saker och nya också för den delen med någon som man träffar alldeles för sällan... Tack för igår C, jättetrevligt!

Så här blev buketten som hon gjorde. Inspiration till buketten är hämtad från Linda på Akleja som också är en fantastiskt duktig brudbukettskreatör.






 


Magdalena Graaf


Ibland får man in uppdrag som är lite extra roliga... Den här gången var det till ingen mindre än Magdalena Graaf. Hon fyller år i helgen och därav denna underbara uppsättning med blandade rosor. Lite skönhetsprodukter skulle även vara med i dekorationen så så här blev resultatet. Hoppas nu att födelsedagsbarnet blir lika nöjd som jag blev.








Hemma hos..


Idag fick jag ett samtal från en frilandsjournalist som ville komma och göra ett "hemma-hos-reportage". Som ni gamla läsare vet så var Corren här för ett tag sedan och gjorde ett reportage, vilket tydligen gav respons. Så nu är det dags igen. Nu vet jag vad jag har att göra, städa, damma och piffa. Dock kommer dom inet förrän i början av oktober så jag har lite tid att få det så där riktigt snyggt, som man inte har i vanliga fall...

Här bor jag...

 






Säljes


Sänker nu ner några möbler från Båthuset rejält. Är du intresserad, kontakta mig via mail eller ring till butiken på 0123-10200.


Korgstolar från Housedoctor, 1500kr/st eller fyra för 5500kr (nypris 2300kr/st)


Korgfåtöljer från Housedoctor 2500kr/st eller båda för 4500kr (nypris 3500kr/st)


Fint gammalt matbord 1500kr


Gammal kökssoffa 2000kr

Skynda att fynda!



Kronärtskocka


Kolla vad kul! Kronärtskocka på snitt. Så snygg, hoppas att den slår ut, då ska ni få se på blomsterprakt. Kanske inte det första man tänker på när man ser en kronärtskocka, men så läcker och dekorativ även i vasen, inte bara på tallriken.





Avalanche Peach


Så heter rosen som står hemma på mitt bord nu. En enormt vacker och stor ros.





Inspirerande


Hemma igen efter en mycket givande och inspirerande mässa. Gick väldigt bra den här gången. Till min hjälp hade jag en god vän som kommer med goda råd och framförallt håller koll på vart vi ska gå. Mässan är otroligt stor med runt 850 utställare och att hitta rätt till alla dom montrar och komma ihåg vart man såg just den där lilla speciella grejen som skulle vara kul att ha, det är Carro en klippa på. Så nu har vi alltså hittat massor med nya fina saker som kommer att droppa in i butiken vartefter.







 


Flaskdekoration


Enkelt och kul att ge bort!





Lammöron


Nu växer lammöronen som ogräs i trädgården. Men vackrare ogräs får man väl leta efter, för dom är så fina med sina silverfärgare blad som verkligen känns som riktiga lammöron. Bladen går även utmärkt att torka. Så här är ett litet tips på vad man kan göra med sina öron.





Lammöronsboll

Ta en oasisboll och börja mäla fast små blad i toppen. Bygg sedan på med större och större blad tills du har täckt hela bollen. Lägg flera på ett fat ihop med lite frukt eller bara som dom är. En snygg detalj som håller länge.


 


Sushi


Igår kväll var det dags för älsklingsmaten sushi igen. Det har hänt ett par gånger att vi enbart åkt in till Norrköping för att hämta sushi men igår blev det egengjord. Klart att man saknar den där lilla "finessen" men resultatet blir absolut godkänt. Framförallt så blir det ju så mycket mer...




Alla ingredienser som behövs finns i de flesta matbutiker numera.


 


Trädgårdsarbete


Idag står det trädgårdsarbete på schemat. Klippa häck, rensa rabatter och bara göra riktigt fint och städat. Kan behövas. Börjar även bli dags att plantera lite nya krukor då de flesta pelargoner blivit fula efter allt regn som kommit, får se om det hinns med.





Baksugen


Hittade in på en mysig blogg via en annan blogg...

I den första länken hittar du massor med goda recept, väl värt ett besök!

I den andra länken följer du en hip och snygg mamma! Håll tillgodo.



Formex mässa


I helgen är det dags för den årliga Formex mässan. Det är en mässa enbart för fackfolk och där inhandlas alla varor som ni kunder sedan kan gå och köpa i alla olika sorters butiker. Nu blir det julsaker som främst ska inhandlas och att komma en augustidag och strosa runt bland tomtar och röda glitterprylar känns ganska off, men kul ska det bli!

Så under veckan nu har det fullkomligen dröst in kataloger från olika grossister som självklart vill att man ska hinna få en föraning om vad just dom kommer att ha i sin monter och då förhoppningsvis gå dit och handla. Här har vi en underbar grossist som verkligen har  det där "lilla extra" som jag leter efter till min lilla butik. Kolla bara...





Ni får ursäkta kvaliteten på bilderna, har fotat direkt från katalogen.



Pannan i djupa veck


Idag har varit en lugn dag på jobbet. Mycket att göra men inte så mycket kunder. Säg inte att sommaren är slut än!!! Snälla turister, stanna ett tag till.





Kräftkalas


Kvällen bjöd på kräftkalas hos goda grannar. Massor med gott och självklart blev det lite kantarellvarianter. Bland annat en Pizza Bianca som jag verkligen kan rekommendera. Enkel att göra och ett lite udda inslag på kräftbordet.

Recept

Räcker till 4 stora pizzor

Pizzadeg

15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5 1/2 - 6 dl vetemöl special

Gör så här

Smula jästen i en degbunke och lös upp jästen med lite vatten. Häll i resten av vattnet när jästen är löst och även strösocker, salt och olivolja.

Tillsätt durumvete och lite av mjölet och knåda degen tills den har blivit smidig.

Strö över lite vetemjöl och låt den jäsa i 45 min.

Sätt ugnen på 250 grader.

Dela degen i 4 lika delar och kavla ut dom på ett mjölat bakbord.

Fyllning

250 g ricottaost
50 g parmesan
250 g buffalomozzarella
50 g pinjenötter
4 vitlöksklyftor
4 kvistar rosmarin
olivolja
svartpeppar och salt från kvarn

Bred på ett lager ricottaost på pizzabottnen. Riv över parmesan och lägg på skivad mozzarella och pinjenötter. Skiva vitlöken tunnt och finhacka rosmarinen och strö över pizzan, ringla lite olivolja och krydda med salt och peppar. Grädda pizzan i ugn i ca 10 min.

Mina nyplockade kantareller stekte jag lite lätt och strödde över pizzan innan gräddning. Riktigt gott!





Receptet kommer från Leilas bok "One more slice"



Våra egenfiskade kräftor


 


Ut i svampskogen


Igår var jag och Rasmus ute i svampskogen. Varmt och soligt och en riktigt härlig dag. Dock kan jag inte rekommendera att ha linne i skogen för jag var totalt sönderbiten när jag kom hem. Men lite svamp fick vi allt med oss i allafall.






I just love him!


Vem då...Jo Ernst så klart! Allt han gör blir bara så rätt och så personligt. Inte dyrt, inte pråligt och alltid lyckas han fånga den där känslan som sätter prägel och gör att ett rum känns mysigt och välkomnande. Jag gillart! Man kan ju inte annat än småle när han i kvällens avsnitt gör sin egen salva och kallar sig "wild and crazy" när han inte har nålat innan har syr. Mm, jag kan inte rå för det men - I just love him!










Ja, jag vill ha allting! Så snyggt! Framförallt det ursnygga bockbordet som är en sån enkel konstruktion men med rundstavarna som sticker upp ur bänkskivan "gör" hela bordet.



Sommar igen...


Idag blev det allt sommar igen. Kallt i morse, så just nu sitter jag och är lite putt på mig själv att jag tog på mig alldeles för mycket kläder. Men det är ju härligt när det blir sommar på nytt.

När man nästan har gett upp för dagen, när man tror att det inte kommer att komma några mer kunder så dyker han in... Den trevliga, skånska och minst sagt köpglada kunden. Han plockar och plockar och man tror knappt att det är sant. He made my day - C A T J I N G!

Annars har det varit en ganska lugt dag. Förstår att alla som har semester nu kramar ut solens kanske sista strålar. Mycket har därför blivit gjort i butiken. En ommöblering av alla varor, så nu ser allt riktigt snyggt och fräscht ut! Kolla...











Kräftkalas


Fiskelyckan blev god i helgen! Ca 150 kräftor fick vi. Riktigt fina och hur goda som helst, var ju tvungen att provsmaka en rackare innan det stora kalaset blir av. Annars bjöd helgen på avkoppling och god mat.












RSS 2.0