Klöver


Trifolium repens, en av favoriterna, står nu i mitt fönster hemma. En klöver som funkar bra både inne som ute. Den är även perenn, har sett att den börjar komma upp där jag planterade den förra året. Den är mycket dekorativ tillsammans med andra blommor i kruka på sommaren. Så prova något nytt, ni blir inte besvikna på denna lilla rackare.



Skulpturen med olika ansiktsutryck köpte jag i en mycket rolig antikaffär i Kina för några år sedan.



Kommentarer
Postat av: Susan

Hej! Har en liten fråga om hur man sköter en klöverväxt? Köpte nyligen en sådan för ett par dagar sen och den har mörka blad. Men idag såg jag att bladen har börjat bli lite ljusare till och med nästan gula. Har jag vattnat den för mycket, för lite ljus eller för mycket ljus? Har inte så gröna fingrar som du har märkt.

2011-04-18 @ 23:50:31
Postat av: Linnea

Hej Susan!



Det är alltid svårt att sätta fingret på vad felet kan vara om man inte har växten framför sig. Men lyft upp krukan och känns den tung så har du förmodligen vattnat för mycket och känns den lätt är den törstig.



Plantera gärna om den i en lite större kruka och ställ den ljust. Se upp att ställa den i ett alltför soligt fönster (dom här dagarna som varit blir det väldigt varmt)då kan blanden bli svedda.



Så fort det inte är risk för frost så trivs den ypperligt utomhus.



Hoppas den piggnar till för dig :)



//Linnea

2011-04-19 @ 16:01:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0