Kungliga bröllop


Nu så här i rådande bröllopstider så är det kul att titta tillbaka på hur olika kungliga brudbuketter har sett ut genom tiderna.

Först ut är självklart Drottning Slivia och Kung Carl XVI Gustaf som gifte sig den 19 juni 1976. Silvia bar en klänning med långt släp från Dior. Brudbuketten gick i vitt med orkidéer, liljekonvalj och rankor av uppträdd doftranka.


         

Storbritanniens kronprins Charles fick tillslut sin Lady Diana Spencer. Brudklänningen var av modell gräddbakelse á la 80-tal. Brudbuketten var likväl lika svulstig med vita rosor och mycket murgröna.
Danska prins Joachim gifte sig först med Alexandra den 18 november 1995......och senare med fransyskan Marie Cavallier den 24 maj 2008 vars brudbukett gick i vitt och ljus aprikos med traditionella rosor och lilja.


                 

Danska kronprinsessan Mary fick sin kronprins Fredrik den 14 maj 2004. En vacker och vild bukett med vita rosor och doftranka.
 


Norska prinsessan Märtha Louise gifte sig med Ari Behn den 24 maj 2002. En hjärtformad bukett med liljekonvalj och orkidé samt en liljeklocka i mitten.Mette-Marit gifte sin med kronprins Haakon av Norge den 29 augusti 2001 och står kanske för den mest omtalade brudbuketten genom tiderna. En ohopflätad matta av olika nyanserade orkidéklockor och orkidérötter.


               

Nu väntar vi med spänning på vad kronprinsessan Victoria kommer att ha på sig och famförallt vilken typ av bukett hon kommer att ha. En kompakt rundbunden eller en groppformad? Ska hon följa trenden med vita nyanser som sin mor och som så många andra eller kommer hon att sätta en ny trend inom brudbuketter? Spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0